Ha középfokú végzettségem van, akkor egyből őrmesteri rangot kapok, ha belépek a seregbe?
Nézegettem a Magyar Honvédség honlapján a rangokat és a hozzájuk szükséges iskolai végzettséget.
Gondolom nem jól értelmezem, hogy kiképzés után egyből őrmesteri rangra emelnének, mert van egy érettségim.
Hogyan működik ez pontosan, mennyi időt kell eltölteni, hogy előrébb juthassak.
Ha pl: felsőfokú végzettségem van a civil szférából akkor gondolom nem ér annyit, mintha katonai végzettség lenne.
Viszont ha belegondolunk biztos, hogy nem kell fél éveket eltölteni minden rendfokozaton, mert 80 évesen se lenne Vezérezredes az emberből.
Várom a válaszokat!
Az előttem kommentelővel egyetértek.
Én is azért szeretnék jelentkezni, hogy egy kis fegyelmet, meg pontosságot tanuljak, hozzáteszem alapból sincs probléma ezekkel, de jó pap holtig tanul.
A munkában mindenesetre ezt a két erényt hasznosítani tudnám.
A katonák 95%-a nem, hogy nem gyilkolt, de még rá sem lőtt más emberre.
A honvédség nagy része itthon állomásozik, csak kevesen vannak kint missziókban, és azok se eszetlenül lődöznek, nem vagyunk mi amerika (szándékosan írtam kisbetűvel).
Arról már nem is beszélek, hogy a katonaságon belül milyen sok szerepet vállalhat az ember.
Engem a karbantartói, gépszerelői munkakör érdekelne a katonaságon belül.
"Az előző válaszolónak pedig annyit, hogy ha azok a "gyilkológépek" nem lennének, akkor a te fejedet lőné szét az ellenség."
Igen, csak abban különbözünk, hogy én az ellenséget se lőném szét. Elítélem az egész háborúsdit. Egy Földön élünk, miért nem lehet békében? Ki kardot ragad, kard által vész el.
Vicces válaszok vannak itt, kopterek, meg kopaszok, meg tíz centiről fognak a bevonulók arcába ordibálni, wc-t pucoltatni velük, meg kirúgják a kezüket.. Szerintem ezek az emberek, akik ezeket írják csak hallottak vad sztorikat a honvédségől, olyanoktól, akik szintén nem jártak táján sem évtizedek óta és azóta is egyre inkább kiszínezik a történeteiket.
A férjem kiképző és a fäsza ki van azzal, hogy a bevonulókhoz pl. mikor szabadidejüket töltik akkor szólni se szabad, tök mindegy mit csinálnak, de amúgy is csak kedvesen és szépen és türelmesen és épp csak elnézést nem kell kérni azért, mert próbálják őket kiképzeni, mert egyből mennek panaszt tenni és az utcáról beesett madárnak fognak igazat adni, nem annak, aki esetleg 10-15-20 éve csinálja a dolgot.
A budit meg a takarítónők pucolják ezer éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!