Általános iskolai bizonyítvánnyal lehetek szerződéses katona?
8 általánossal lehetsz szerződéses katona, tisztesi rendfokozatokkal (honvéd->őrvezető->tizedes->szakaszvezető). A fiztetés szerintem nem olyan rossz mint azt sokan hiszik és egyenes arányban van az elvégzett munkával és iskolai végzettséggel.
Tiszthelyettes csak érettségivel lehetsz.
A tiszti rendfokozathoz főiskola (őrnagyig) illetve egyetem (alezredestől fölfelé) kell.
Ha egy tts. főiskolai diplomát szerez (általában saját költségen), talál üres tiszti beosztást és mindezt még a felettesei is támogatják, igen lehet. Akármilyen fősuli nem jó, valamilyen szakmába illő kell, pl.: villamosmérnök, informatikus, közlekedés-, esetelg gépészmérnök.
A lényeg hogy automatikusan a "rendszer" jóvoltából egy tts. nem lesz tiszt. A "rendszer" nem akar a tts-ből tisztet csinálni, ha nem muszály. :)
Sok diplomás tts. van.
Igen szerezhet, de a Honvédségtől semmiféle támogatást nem kap (az esetek többségében /én sem kaptam/).
Saját pénzből, saját szabadidőből (saját szabadság ill. pihenőnap) kell megoldani. Ráadásul semmisem garantálja hogy kapsz tiszti beosztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!