Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha Magyarország normális...

Ha Magyarország normális sereggel rendelkezne, és védekező háborúba keveredne egy szomszédos országgal, akkor harcolnátok az országért, vagy lelépnétek?

Figyelt kérdés

Normális sereg alatt olyan sereget értek, mint amilyennel Svájc / Hollandia / Dánia / Belgium / Görögország rendelkezik.

Mielőtt jönnének egyesek a "Minek, amikor a NÁTÓ úgyis megvéd" szöveggel, jelezném, hogy a NATO nem mindig avatkozik be tagállamok között. Pl. Görögország és Törökország NATO-tagságuk ellenére sokszor csatároznak egymással és a NATO nem lép közbe ...

2014. aug. 17. 20:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%
Lelépnék, soha semelyik országért nem lennék hajlandó az életemet kockáztatni.
2014. aug. 17. 21:44
 12/19 anonim ***** válasza:
56%
Én is egyetértek az elsővel.
2014. aug. 17. 22:10
 13/19 anonim ***** válasza:

Magyarország NATO tagállam, ezért ha külső támadás éri egy másik országtól, a szervezetnek kötelező megvédenie.

Ciprus nem NATO tagállam, ezért (is) hagyták magukra az ottani görögöket a török agresszió idején.

Magyarországot egy ország sem fenyegeti, de azért elméletileg vegyünk át pár lehetőséget.

Ha Oroszország rohanna le minket, akkor lehet, hogy Amerika és szövetségesei inkább kimaradnának a háborúból, de ebben az esetben én is értelmetlennek látnám az ellenállást és nem harcolnák az orosz hadsereg ellen.

Ha például Szerbia támadna, akkor megvédenének minket a szövetséges professzionális hadseregek, így nem lennénk rászorulva a sorozásra, civil férfiak behívására.

Ha NATO tagállam támadna meg minket, az valószínűleg egy koalícióban történne, mint ahogy a Varsói Szerződés tagállamai megszállták Csehszlovákiát. Ebben az esetben sem látnám értelmét a fegyveres ellenállásnak.

2014. aug. 17. 22:14
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális hadsereggel rendelkeznénk akkor nekem civilként mi a francért kellene harcolnom? Sem sorkatona, sem tartalékos nem vagyok.
2014. aug. 17. 22:29
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
Én Svájcba mennék, elítélném az agressziót, és a sajtón keresztül hadi tanácsokkal látnám el a kormányt, és a harcoló alakulatokat.
2014. aug. 17. 23:29
 16/19 anonim ***** válasza:

A magyar sereg érzésem szerint teljesen normális. Még sok is.

Egyébként meg harcolna a fene.

2014. aug. 18. 08:26
 17/19 anonim ***** válasza:
70%

Én személy szerint csak akkor harcolnék az országért, ha nem a nyugatot, hanem az ország saját érdekéért küzdenénk, az ország szabadságáért. És ebben az esetben még ezzel a gyenge Honvédséggel is tartanék.

De lássuk be, amíg a nyugat csatlósai vagyunk, addig ez lehetetlen.

És én nem fogok a NATO kutyája lenni, hogy aztán mint valami felesleget, ágyútölteléknek szánjanak.

Tehát a NATO és az USA érdekeiért nem szállok harcba.

2014. aug. 18. 09:08
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A normális sereg hivatásos katonákból áll, nem sorozott bakákból, akkor én, mint nulla kiképzéssel rendelkező egyén mit keresnék egy "normális" seregben? Egészségügyi dolgozóként talán, de tényleg csak talán elmennék segélyszállítmányok mellé és hadikórházakhoz, de fegyveres szolgálatra semmiképp sem mennék, elvi és lelkiismereti okok miatt. Embert nem ölök azért, hogy pár hájas seggű politikus és tábornok neve mellé majd a történelemkönyvekben odaírhassák, hogy "egy hősies nemzet vezetője".
2014. aug. 18. 09:11
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem akármilyen okból kitörő háború a lehető legrosszabb forgatókönyv lenne Magyarország számára, és az ország végső megszűnésével fenyegetne.

Még mindig sokkal jobb lenne semlegesként tűrni az elfoglalást, és reménykedni, hogy az agresszor végül vesztesként fejezi be a háborút, hogy utána visszakövetelhessük a területeinket.

Bár egy háborúban valószínűleg nem lenne választásom, nagyon mérges lennék, ha a hülye politikusok miatt kellene egy öngyilkos háborúban meghalnom.

2014. aug. 18. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!