Ha Magyarország normális sereggel rendelkezne, és védekező háborúba keveredne egy szomszédos országgal, akkor harcolnátok az országért, vagy lelépnétek?
Normális sereg alatt olyan sereget értek, mint amilyennel Svájc / Hollandia / Dánia / Belgium / Görögország rendelkezik.
Mielőtt jönnének egyesek a "Minek, amikor a NÁTÓ úgyis megvéd" szöveggel, jelezném, hogy a NATO nem mindig avatkozik be tagállamok között. Pl. Görögország és Törökország NATO-tagságuk ellenére sokszor csatároznak egymással és a NATO nem lép közbe ...
Magyarország NATO tagállam, ezért ha külső támadás éri egy másik országtól, a szervezetnek kötelező megvédenie.
Ciprus nem NATO tagállam, ezért (is) hagyták magukra az ottani görögöket a török agresszió idején.
Magyarországot egy ország sem fenyegeti, de azért elméletileg vegyünk át pár lehetőséget.
Ha Oroszország rohanna le minket, akkor lehet, hogy Amerika és szövetségesei inkább kimaradnának a háborúból, de ebben az esetben én is értelmetlennek látnám az ellenállást és nem harcolnák az orosz hadsereg ellen.
Ha például Szerbia támadna, akkor megvédenének minket a szövetséges professzionális hadseregek, így nem lennénk rászorulva a sorozásra, civil férfiak behívására.
Ha NATO tagállam támadna meg minket, az valószínűleg egy koalícióban történne, mint ahogy a Varsói Szerződés tagállamai megszállták Csehszlovákiát. Ebben az esetben sem látnám értelmét a fegyveres ellenállásnak.
A magyar sereg érzésem szerint teljesen normális. Még sok is.
Egyébként meg harcolna a fene.
Én személy szerint csak akkor harcolnék az országért, ha nem a nyugatot, hanem az ország saját érdekéért küzdenénk, az ország szabadságáért. És ebben az esetben még ezzel a gyenge Honvédséggel is tartanék.
De lássuk be, amíg a nyugat csatlósai vagyunk, addig ez lehetetlen.
És én nem fogok a NATO kutyája lenni, hogy aztán mint valami felesleget, ágyútölteléknek szánjanak.
Tehát a NATO és az USA érdekeiért nem szállok harcba.
Szerintem akármilyen okból kitörő háború a lehető legrosszabb forgatókönyv lenne Magyarország számára, és az ország végső megszűnésével fenyegetne.
Még mindig sokkal jobb lenne semlegesként tűrni az elfoglalást, és reménykedni, hogy az agresszor végül vesztesként fejezi be a háborút, hogy utána visszakövetelhessük a területeinket.
Bár egy háborúban valószínűleg nem lenne választásom, nagyon mérges lennék, ha a hülye politikusok miatt kellene egy öngyilkos háborúban meghalnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!