Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha konfliktusba kerülnénk az...

Ha konfliktusba kerülnénk az oroszokkal, igaz, hogy csak 15 db tankot tudnánk bevetni?

Figyelt kérdés

Ma arról vitáztunk barátaimmal, hogy oroszország abban az esetben, ha megindulna az EU ellen, meddig lenne képes szárazföldön behatolni a térségbe. Szerintem portugáliáig, azaz egészen az óceánig. Ismerősöm szerint az első tagállam megállítaná őket, mivel az EU gazdag országok, jól felszerelt katonai technikájú.

Nevettem, mert az első EU-s ország mi vagyunk. Páran azt mondták nem kell félni NATO országként megvédenek minket az amcsik, anglia és a németek. Mondtam nekik, hogy mire megmozdítják a katonáikat egységekbe szervezve már lerohantak minket az oroszok. Nyílván mindenki egyetért abban, hogy a ruszkiknak több tankja van, de hogy ennyivel !??

A wikin gyorsan utánanéztünk mennyi harci tankunk van. Megdöbbenve láttuk, hogy 15 db, így ahogy leírom : tizenöt(sic!) egy NATO országnak ennyi van -.-

[link]

Nem gondoltam volna hogy ilyen kevés lesz, valami 150-200-ra számítottam minimum. Amikor megláttam a listán szereplő tankok valós paramétereit és kinézetét elsírtam magam :/ Csupa páncélozott terepjáró, felderítő könnyű tank, amit egy mai korszerű gépfegyver átvisz. páncélozott szállító harcjármű, tehergépkocsi és katonai terepjárók szerepelnek a listán :O a magyar hadsereg szárazföldi erők fegyverzetében. Mintha ezek jelentenének valamit egy katonai offenzíván ! :S

A mai korszerű tankok közül van csupán 15 db T–72M1 harckocsi !!!!! Van lekonzerválva ugyan valami 43 ezzel együtt, de azok már nem jártak több éve, felújítva nem voltak, nem gyakorlatoztak vele, így nem ismerik a sajátságaikat a sofőrök, merre húz az ágyúja stb.

Nem hiszem el, hogy magyarország harcképes harci tankja csak 15 van !????? A terepjárók, meg szállítójeepek nem érdekelnek, mert azok nem képesek feltartani egy alakulatot sem. Valóban ennyi lenne csak ? Nem tévedés? nem elírás? A szomszédos országok nem kapnak nevetőgőrcsöt olvasván ? a magyar katonák nem kapnak sírógörcsöt? Nem kellene intézkedést foganatosítani ?

2014. aug. 13. 21:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
Nem igaz. Azonnal indítanánk a magyar hadiipart.
2014. aug. 13. 21:22
 2/23 anonim ***** válasza:
63%
NATO tagok vagyunk. Nem egyedül harcolnánk.
2014. aug. 13. 21:26
 3/23 anonim ***** válasza:
71%

Oroszok ellen?

ez hadi titok, hogy mennyi van hadra fogható. Konzerv tank sokkal több van. Lásd 2006ban is egy ilyen tankot indítottak be.

2014. aug. 13. 21:33
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Esélyünk sem lenne ellenük.
2014. aug. 13. 21:50
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
Hát az oroszok ellen 200 tank sem lenne elég,azért nekik komolyabb fegyverük is van mint a tank.
2014. aug. 13. 21:51
 6/23 A kérdező kommentje:

"NATO tagok vagyunk. Nem egyedül harcolnánk."

Nem? Mikor segítettek rajtunk a mai EU-s országok ? Nándorfehérvárnál, mohácsnál sem, sőt a törökökettámogatták fegyverrel, amivel le is lőtték a lovasságunkat. Ezt most komolyan gondolod?

Az más kérdés, hogy mire megmozdulnak, már megszálltak, de kb egyetlen embert sem öletnek meg értünk, inkább tárgyalásokat kezdeményeznének, ezt elhiszem, pl azzal sokat nem érünk :P

2014. aug. 13. 21:59
 7/23 A kérdező kommentje:
Ok de 15 tank szlovákia, románia ellen, sőt senki ellen sem elég.
2014. aug. 13. 21:59
 8/23 anonim ***** válasza:
91%

Az araboknak több ezer tankjuk volt Izrael ellen, mégsem mentek semmire. Ha meg az oroszok tényleg támadni akarnának, akkor nem lenne időnk/esélyünk ellentámadni akár 1 tankunk van akár 100.

"Nem kellene intézkedést foganatosítani ?"

Dehogynem, pizsi fel, igyál egy kakaót, és irány az ágy.

2014. aug. 13. 22:16
 9/23 anonim ***** válasza:
94%
Ha megindulnának 500 000 tankkal is cseszheted a dolgot, mert mindkét oldalnak van bőven nukleáris fegyvere.
2014. aug. 13. 22:17
 10/23 BlackSword ***** válasza:
61%
Először is, nem mi vagyunk az első ország, hanem a lengyelek... Na kb ott be is fulladna az egész orosz offenzíva, mert a lengyelek, a németekkel meg a Németországban lévő amcsi haderővel simán megállítanák őket... Ezalatt Törökországból a kaukázuson át a nato lerohanná az orosz kőolajmezőket, a hadiflotta pedig a kelet orosz kikötőket lőné szét... Aztán kapkodhatna a kreml h merről védekezzen...
2014. aug. 13. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!