A ZMNE elvégzése után (katonai szakon) felajánlják a missziót, vagy kötelező?
A misszió elvileg nem kötelező, hanem önkéntes, de arra semmi esély, hogy úgy legyél sikeres, hogy sehova nem mégy ki. Afganisztánból lehet, hogy vissza leszünk verve mire te odaérsz, de ott van Afrika, stb.
A konkrét alakulat, beosztás határozza meg annak esélyét, hogy kijussál, a ZMNE-nek semmi köze hozzá.
nem ajánlják fel, és elég nagy a tolongás a missziós helyekért, mivel a hivatásos katonáknak ez az egyetlen lehetősége arra, hogy tisztességesen keressenek.
magas szintű nyelvtudás nékül esélyed sincs arra, hogy bekerülj a "kiválasztottak" közé, és az sem árt, ha a "b" kateg. mellé legalább a "c"- t is megszerezd.
(a fiam jelenleg afganisztában van, de megjárta irakot, boszniát és ciprust is...)
előttem lévő kommentelőhöz:
Ha valaki ZMNE-n tanul, akkor az első két év arra mennek rá, hogy legyen meg a szaknyelvvizsgád, és a C-s jogsid.
Őszinte leszek: Mindezeket onnét tudom, hogy elmentem nyílt napra ZMNE-re tavaly (meg most is megyek majd (jan.15.én lesz)). Sikerült felvennem kapcsolatot néhány hallgatóval is, és ők is ugyanezeket mondták.
Nyelvvizsga meg kötelező (valami STANAG 2.2.2.2 - asszem szaknyelvvizsga vagy vmi hasonló.) C-s jogsi meg asszem harckocsihoz kell.
Amikor megkérdeztem egyik hallgatót, h milyen jogsi kel egy BTR-re, akkor azt mondta, h katonai engedély... Meg hát C-s ugye kötelező, úgyh valószínűleg az.
(Ezek csak annyira biztos információk, amennyire igazat mondtak nekem. XD)
Nem kötelező, sőt háborús helyre önkéntes.
Külszolgálatra meg menned kell, ha küldenek, de csak úgy küldenek, ha pl van nyelvvizsgád (angol) és bizonyítottál már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!