Az SAS vagy a Haditengerészet/Tengerészgyalogág a jobb?
Tekintettel arra, hogy a SAS-t kérdezted, a brit tengerészgyalogságra gondolhattál. A brit tengerészgyalogság egy speciális eygség, de kb. olyan képzettséggel mint ...mondjuk egy ejtőernyős ezred. Viszont...
A tengerészgyalogság alárendeltségében van egy "különleges csónakos egység" Ez a SAS tengerészgyalogsági megfelelője (SBS).
A SAS nyilvánvalóan a Brit haderő krémje Az SBS a Brit tengerészet krémje (egyébként nagyon jól együtt dolgoznak a rivalizálás ellenére)
6/6
Senki nem is akarta összehasonlítani őket. (tengerészgyalogos nem amerikai találmány.
Én is pont ezt akartam írni. Téves volt az a válasz, hogy a tengerészgyalogság egy elit egység. Nem az. Egy haderőnem, úgy ahogy léteznek szárazföldi erők, haditengerészet, légierő és negyediknek pedig a tengerészgyalogság. Az SBS nem a tengerészgyalogság alá tartozik, hanem a haditengerészet alá, sőt ha tovább akarok menni, akkor valójában az Egyesült Királyság Különleges Erői közé tartozik. Egyébként az SBS az SAS-ből vált ki és nagyon sokban hasonlít a kiképzésük, felszerelésük stb...
A három dolgot egyáltalán nem lehet összehasonlítani. Ez egy olyan kérdés, mint amikor megkérdezi a kisrác tőlem, hogy az én országúti bicajom a jobb, vagy a másik downhill bicaj...nem lehet őket összehasonlítani!
A briteknél a tengerészgyalogság nem önálló fegyvernem, hanem a haditengerészet része. Az SBS pedig a tengerészgyalogság egyik különleges egysége. Nem olyan szervesen mint egy kötelék alegység, hanem kb annyira mint ahogy a SAS a szárazföldi haderő része.
Az állomány toborzása is alapvetően a tengerészgyalogosok közül zajlik, illetve a kiképzésükhöz használt bázisok is alapvetően a tengerészgyalogság bázisai (kivéve persze egy-két nagyon speciális bázist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!