Ha a náci németország volt a 3. birodalom akkor ki volt a 2. és 1. birodalom?
1. Német-római Birodalom
2. Német Császárság
Én régen azt hittem Germánia volt az első, de aztán igen rájöttem, hogy nem.
Első kommentelő helyesen írta le.
"Ha a náci németország volt a 3. birodalom akkor ki volt a 2. és 1. birodalom?"
Mégis mi a fenét oktatnak a tiniknek manapság, hogy ilyen kérdés egyáltalán megfordul a fejükben? Úr Isten!
Oké haver, elmondom mi a helyzet manapság:
Verset elemezni, vagy az ókori görög hadviseléssel foglalkozni: napjainkban nem releváns.
A német történelmet úgy nagyjából ismerni: FOKOZOTTAN releváns. Ha nem ismered, rengeteg-rengeteg dolgot nem fogsz megérteni abból a világból, amiben most élsz.
"A német történelmet úgy nagyjából ismerni: FOKOZOTTAN releváns. Ha nem ismered, rengeteg-rengeteg dolgot nem fogsz megérteni abból a világból, amiben most élsz."
Kíváncsi lennék azokra a dolgokra, amiket nem értek meg. Leírnál párat?
"Mégis mi a fenét oktatnak a tiniknek manapság, hogy ilyen kérdés egyáltalán megfordul a fejükben? Úr Isten!"
Ha mennél az utcán és random feltennéd ezt a kérdést az arra járó 30 év felettieknek, akkor szerinted hányan tudnák rá a választ?
Sokan még azt se tudnák hogy a Hitler féle Németország volt a 3. birodalom, nemhogy az előző kettőt.
"Oké haver, elmondom mi a helyzet manapság:
Verset elemezni, vagy az ókori görög hadviseléssel foglalkozni: napjainkban nem releváns.
A német történelmet úgy nagyjából ismerni: FOKOZOTTAN releváns. Ha nem ismered, rengeteg-rengeteg dolgot nem fogsz megérteni abból a világból, amiben most élsz."
Aha, akkor panaszkodj az illetékesnél, mert bizony nem nagyon tesznek különbséget anyag és anyag között az iskolában. Különben nem kellene kis millió hülyeséget bemagoltatni a diákkal amire jó esetben az érettségi után pár évvel még emlékszik és a lexikális tantárgyak helyett sokkal hangsúlyosabb lenne természettudományos tárgyak, a matek, informatika és nyelv oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!