Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehetek vadászpilóta/harckocsi...

Lehetek vadászpilóta/harckocsiző külföldön?

Figyelt kérdés
Mivel fegyverek között nőttem fel, nagyon szeretem a hadsereget. Legszívesebben vadászpilóta vagy harckocsizó akarok lenni, ám ez a kettő országunkban csak untató lenne. Európai országok haderejébe nem igazán szeretnék csatlakozni, sem oroszéba. Kanada vagy az Egyesült Államok hadereje érdekelne. A két ország közül lenne esélyem az egyikben valamelyik pozíciót (szívesebben vadászpilóta) betöltenem? Tisztában vagyok azzal, hogy felsőfokú végzettség, nyelvtudás a minimum, de biztos vagyok benne hogy ez nem minden.

2014. máj. 7. 13:37
1 2
 1/13 Shai-Hulud ***** válasza:

Persze, ha az adott ország állampolgára vagy...

Egyébként a francia Idegenlégióban van esélyed külföldiként katonáskodni.

2014. máj. 7. 13:58
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha szerzel az USA-ban zöldkártyát (sok munka pl: PTI-sek [bátyám igy van kinn] ad zöldkártyát) jelentkezhetsz a hadseregbe. Az alkalmasságin letesztelik hogy milyen jó az angolod neaggodj.

Vadászpilóta azonban csak állampolgár lehet ott is.

Kanadában is hasonló a rendszer.

2014. máj. 7. 14:03
 3/13 A kérdező kommentje:
És pontosan mi ez a PTI? Mindent megtennék, hogy folyamatosan repülhessek.
2014. máj. 7. 14:07
 4/13 anonim ***** válasza:

Gondolom 16 alatt vagy még.. Majd benő a fejed lágya és rájössz hogy mire eljutnál odáig hogy repülhetsz már megöregszel.

Rossz helyre születtél.

PTI= programtervező informatikus, de van más szakma is amivel el lehet kinnt helyezkedni. pl: orvosként..

2014. máj. 7. 14:16
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem űrhajós szeretnél lenni? Hasonló esélyekkel indulsz mint hogy külföldön vadászpilóta legyél és rád bízzanak egy 2000 milló dolláros gépet. Persze lehet ilyenen gondolkozni de előbb leszel képviselő egy külföldi faluban mint vadászpilóta.
2014. máj. 7. 14:45
 6/13 anonim ***** válasza:

Nagyon sok időbe kerülne, mire külföldön vadászpilóta lehetnél (ha lehetnél egyáltalán): először is az adott ország állampolgárává kellene válnod, ami bizony évekbe is beletelhet könnyedén, aztán el kell végezni a megfelelő iskolát, képzést, akármit, ami szintén nem egy hét, egyszóval örülhetsz, ha mondjuk 30 éves korodra odajutsz, hogy esetleg van rá lehetőséged, hogy vadászgépbe ülj, bár ha van felvételi korhatár a pilótaképzésre, szerintem kicsúsznál belőle alapból.

Viszont itthon még lehetsz, "csak" felsőfokú végzettség kell hozzá, ha jól tudom, meg persze alkalmassági, kiképzés, stb.

2014. máj. 7. 15:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem értem hogy egy kanadai vadászpilóta hivatása hogyan lehet izgalmasabb egy magyarénál ? szerintem az anyagi forrásokhoz képest egész sokat repülnek a gripenek, készenlétet adnak gyakorlatoznak kimennek Svédországba éles lövészetre vagy itthon mozognak együtt a szárazföldiekkel a gyakorlatokon, nem tudom mit vársz Kanadában de gondolom ugyan ez van ott is sőt gondolom több repülő századuk van és valószínüleg nem pont mindíg ugyan az a század van gyakorlaton, itthon legalább biztos kik mennek gyakorlatra :D a harckocsizókban egyet értek.....
2014. máj. 7. 16:43
 8/13 anonim válasza:
Az is elég ha itthon katona leszel elvégzed amit kell és utána még két évet szolgálatot teljesitel MO majd utána ki mehetsz afganistámba képviselni az országot!Az Usa nem olyan jó (igèret földjév át ba...nak) ott is úgy megy mint az Eu-ba amit még mondanék az a NATO ők mennek minden hova és van élet náluk!De én azt tudom mondani hogy válaszd a rendörséget és próbálj ott valamit csinálni!(Külföldön)Ha minden képen vadászpilóta szeretnél lenni akkor EU-Ba franciao. vagy németo. De gondolkodj MO n is mert szinte minden hol csak gyakorlat lenne és az itt is van!De ha csak pilóta szeretnél lenni akor ott van a helikopter abba pedig a partiőrség biztos nagyobb sikered lenne mert nem nagyon nagy szakma a emberek mentése!
2014. máj. 7. 17:03
 9/13 anonim válasza:
Partiőrség pl:kanada ott vanak jók helikopterek
2014. máj. 7. 17:06
 10/13 anonim válasza:

Ne hallgass azokra, akik azt mondják nincs esélyed. Valóban nagyon nehéz elérni, de közel sem lehetetlen. Az tény hogy usa ba csak tisztekből lehet vadászpilóta. Ahhoz viszont hogy tiszt legyél kell az állampolgárság. A hadseregbe viszont már zöld kártyával is be lehet lépni, ami olyan szempontból jó, hogy amíg megkapod az állampolgárságot, kapcsolatokat építesz és fejleszted a nyelvtudásod. Maga a kiképzés nem több egy évnél, persze hajtanak rendesen. Valamilyen felsőfokú végzettségednek kell lennie( ha műszaki végzettséged van, az előnyös, de igazából nem az a lényeg hogy milyen, hanem az hogy legyen), gondolom ezzel azt nézik, hogy van e kitartásod tanulni. Persze ha lehet ne jogot tanulj, de vmilyen természetföldrajzi szak jól jöhet, esetleg tesi, hisz ez fejleszti az erőnlétedet. Tehát ha mindez megvan, akkor jelentkezel v. pilótának, és ha jól odateszed magad elvégzed. A képzés maga elég nehéz (nem csoda), de magyarként sokkal nagyobb kihívást jelent a papírok megszerzése. Ha odáig sikerül eljutnod, fel ne add :D

Remélem segítettem. Ja, nekem ugyan ez az álmom, én most leszek 18. :)

2014. máj. 8. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!