Mi szükséges ahoz, hogy katonaorvos legyek?
Sosem értettem ha valaki semmit nem tud csak úgy mond valami baromságot miért irogat.
#1-esre gondolok...
Nem csak ez a 2 fajta katona van... Vannak akik irodában ülnek és aktát tologatnak, vannak akik üzemeltetik a harci jármüveket/teherautókat/autókat, vannak akik a hadtápon vannak (igen erre is külön egység van) vannak akik repülős irányitók, programozók(ezt az egyetemen képzik) és még jó pár helya ahova el lehet helyezkedni a harcoló alakulatokon kivül... De majdnem igazad volt....
2#-esen kicsit javitanék:
Nem feltétlen kell katonai kiképzés. Ha csak a honvédségen belül akarsz dolgozni orvosi állásban (PL. ilyenek a kecskeméti honvédkórházban levő orvosok jó része akik az alkalmasságit csinálják) akkor nem kell kiképzés, sem alkalmassági. De egyenruhát sem kapsz sem rendfokozatot.
Rendfokozat van nem rang!!!!! ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni...
Ha ténylegesen hivatásos állományú orvos akarsz lenni akkor valóban el kell végezned egy katonai kiképzést (elég minimális, a tartalékosok szintjén van) és utána végzettségedhez méltóan valóban tiszti rendfokozatba kerülhetsz.
Azonban az alkalmassági vizsgálaton kizáró ok a cukorbetegség.
"De majdnem igazad volt.... "
Ugyanazt írtad le más szavakkal.
"Két fajta katona van. A katona aki lő fut fekvőtámaszozik védi a hazát homokzsákot pakol, a másik pedig a support,"
Marhára nem ezt irtam le más szavakkal.
Meg ez valami új fajta kifejezés lehet a logisztikára, üzemeltetésre hogy "SUPPORT"
Meg kell felelned a katonai egészségügyi követelményeknek, ha rendfokozattal rendelkező (egyenruhás tiszt) katonaorvos akarsz lenni.
Azonban a honvédség alkalmazásában vannak "civil" (polgári alkalmazott) orvosok is. Ezeknél lényeg hogy meglegyen a megfelelő végzettséged (konkrétan orvosi egyetem)és éppen legyen üresedés valamelyik intézményben, EÜ követelmény minimális.
Fentebb ezt írták néhányan csak kissé bonyolultan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!