Magyarországnak lett volna lehetősége a szövetséges országok mellé állni a II. világháborúban?
Figyelt kérdés
Véleményem szerint így rengeteg magyar ember élete megmenthető lett volna, legyen akár katona akár holokauszt áldozat. Az én családom is érintett volt ebben...2014. máj. 5. 21:20
11/29 anonim válasza:
Ez nem csak a származásról szól.
Kulturálisan és identitásban is inkább voltunk a németekkel, mint a szovjetekkel. A szövetségesekhez is erősen húzott Horthy és a köre, de ők nem voltak reális szövetségeseink, mert messze voltak tőlünk földrajzi értelemben.
Maradtak tehát a németek és a szovjetek és ez el is döntötte a kérdést, pláne 1938-ban, amikor a Német Birodalom közvetlen szomszédai lettünk.
12/29 anonim válasza:
"Norvégia is szövetséges volt mégis létezik Dániával együtt."
Földrajzból nem vagy túl erős.
13/29 anonim válasza:
" És Norvégiát vagy Dániát megszállták a szovjetek?"
Ennyire nem vagy képben?
14/29 anonim válasza:
"Ennyire nem vagy képben?"
Én tisztában vagyok az igazsággal, a kérdés a kérdezőnek szólt. De ha sértésnek vetted, akkor elnézésedet kérem.
15/29 anonim válasza:
Nem vettem sértésnek, csak épp Norvégia vagy Dánia pont nem itt van. Őket másként érintette.
16/29 A kérdező kommentje:
máshogy érintette ez tény, de ott is jelen volt a náci hadsereg és attól, hogy szövetségesek voltak nem különösebben terrorizálták őket.
2014. máj. 5. 22:11
17/29 A kérdező kommentje:
annyira egyébként nem vagyok jártas a témában jól látjátok. csak a kérdésben lévő dolog érdekelt, mert szerintem Magyarország sokkal jobban jött volna ki az egészből. most lehet érveket felhozni, hogy miért nem, de nekem ez a véleményem. kíváncsi voltam nektek mi. köszönöm a válaszokat! :)
2014. máj. 5. 22:23
18/29 anonim válasza:
Az 100%, hogy 39-ben megszállnak minket a németek és még jobban letarolják az országot. A lengyelek tudnának mesélni róla, számukra milyen faja volt ez a korszak. Még jobban elpusztult volna az ország és még többen haltak volna meg, beleértve a munkatáborokba elhurcoltakat. Teljesen abszurd lett volna az akkori helyzetben a németekkel (még jobban) ellenkezni.
19/29 A kérdező kommentje:
18/ hát ebben sajnos van valami...
2014. máj. 5. 22:34
20/29 anonim válasza:
Nem kéne elfelejteni.. hogy akkor a németek segítettek az elvesztett területek visszaszerzésében.. Senki más nem támogatta a magyar ügyet.. Németországot belesodorták a háborúba, a magyar hadvezetés pedig döntött a hadiállapotról. A zsidó-bolsevik Szovjet hatalmat Európa szerte gyűlölték. Sajnos a háború elveszett.. és a magyar területek elszakítása volt az igazi holokauszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!