Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek Magyarországnak...

Szerintetek Magyarországnak vagy Szlovákiának erősebb a hadserege?

Figyelt kérdés
Nagyon úgy érzem, hogy egyszer majd ki fog alakulni egy háború köztünk és a szlovákok között. A szlovákok már régóta provokálnak, s egyszer majd biztos betelik a pohár.
2013. okt. 6. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Először is a szlovákokat provokálják a szélsőjobbos magyarok, és a magyarokat a szélsőjobbos szlovákok. Normális ember nem foglalkozik ilyennel, másodszor nem lesz háború.

Harmadszor a szlovákok már messze felülmúltak minket.

2013. okt. 6. 13:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én meg úgy érzem, hogy a politikusok békés eszközökkel is tudják kezelni a konfliktusokat. Egyébként is NATO, EU szövetségesek vagyunk.

Magyarország hadserege kicsit nagyobb, erősebb és még légierőnk is van. Azt is figyelembe kell venni, hogy egy támadás esetén viszont Szlovákia számíthatna Csehország és a nyugati nagyhatalmak támogatására is.

2013. okt. 6. 13:29
 3/7 lindmayer ***** válasza:
85%
egy kicsit erősebb a seregünk, de a nyugat a megtámadott fél mellé állna egy ilyen helyzetbe, tehát ezt a "háborút" az vesztené el, aki elkezdi
2013. okt. 6. 16:38
 4/7 Waff ***** válasza:
100%
A szlovák haderőt nem ismerem igazán,de a magyar "hadseregről" annyit hogy ez egy jelképes,úgymond "kiherélt" valami. Komoly szemmel nézve enyhén szólva is megmosolyogtató,mind a létszámot,a harci járműveket,mind a kiképzettséget tekintve. Adja a Jóisten h ne legyen háború senkivel,de ha mégis úgy alakulna a magyar haderő nemhogy támadásra teljesen alkalmatlan de egy komolyabban szervezett és vezetett hadosztállyal szemben megkockáztatom h egy24 óráig se tudná tartani az országot....
2013. okt. 7. 19:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

a magyar honvédség sajnos elismerem nem erős de szlovákiánál ezerszer többet ér ( mondom ezt mindenféle szélső jobbos vagy risszita indokok nélkül )

[link] ez egy 3 éves cikk azóta annyi változott hogy mindössze 3 db Mig-29-ük repül míg nálunk a jóval modernebb Grippen abból is mind a 14 darab rep/harcképes

most lehet hogy ezek pitiáner számok de

-nekünk még van 15 db T-72 tankunk nekik már egy sincs

-páncélozott csapatszállítók terén nem tudom hogy állunk de nekünk még minimum 150-250 btr-80, btr-80/A jó

-tüzérségben ők a jobbak nekik 27 nekünk 12 tarackunk van

- létszám tekintetében nálunk van az előny náluk 28.000 fő melyből 11.000 lövész / felderítő / tüzér / harckocsizó feladatokat lát el míg nálnuk a teljes haderő 15.000 fő ebből maximum 7-8000 fő lehet lövész stb....

- az is érdekes tény hogy náluk csupán 1 zászlóalj tudja végrehajtani az évi kötelező kiképzést míg nálnuk az összes és minimum 2-szer egy évben

-olvasni olyanokat is ( szlovák katonáktól ) hogy zoknira nem futja a hadseregben

-szlovák légvédelemről nem tudok semmit ( csak annyit hogy vettek egy olyan nehéz és drága radart hogy nem tudják megmozdítani semmilyen géppel és azóta már működésképtelen is lett......, magyar oldalról 4 radarállomás, 1 légvédelmi rakétaezred ( papíron jó sok technikai eszközzel a valóságban 3-5 Kub21-re és max 10-15 mistral Atlas 2-re tippelek

Ezeket látva a magyar honvédség irányába egy rosz szavunk sem lehet

2013. okt. 9. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Baracsi Attila.:

Ha rajtam múlna,bár tudom hogy sajnos nem rajtam múlnak a dolgok,akkor ez a Közép-Kelet-Európa,vagy egy semleges,demilitarizált övezet lenne,s a többi országnak sem lenne nagyobb hadereje, mint mondjuk nekünk,vagy Magyarországnak atombombái,s rakétái lennének,legalább egy,mert akinél atom van,azt már nem nagyon merik cseszegetni.Hallottam olyat,hogy nem attól kell félni,akinek sok atomja van,hanem attól,akinek csak egy,

És még lenne legalább 5-hadosztálynyi elit szinten kiképzett gyors reagálású specnaz-jellegű alakulatunk,meg legalább 10-hadosztálynyi tartalékos haderőnk.úgy talán már legalább meg tudnánk magunkat védeni!

2013. okt. 10. 09:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország területileg is nagyobb a lakosság számát tekintve is sokkal nagyobb. A hadserege is nagyobb, de egy háború esetén a tartalékosokat is behivnák. Amiből Magyarországnak szintén lényegesen több van. Ezek után nem hinném, hogy Magyarország ne tudná megvédeni magát egy szlovák támadással szemben. Szerintem Magyarország túlzottan a NATORA bizta magát. De egy magyar..szlovák háború egyelőre csak Slota úr fantáziájában létezik reális lehetősége nincs.
2013. dec. 22. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!