Aki nem volt katona, az nem férfi?
Van aki szerint nem. Szerintem a katonaság is olyan, mint a kor: attól hogy valaki túl van rajta (mármint kor esetén egy bizonyos számon), az még nem jelenti, hogy jobb vagy különb másnál.
Elég sok embert ismerek, akik a honvédségnél is csak a lógást nézték, minden alól kibújtak.
(engem már nem soroztak be: még voltam orvosin, megfeleltem, de bevonulni már nem kellett)
Az nem. Alapvetően mindenki 2 X kromoszómával rendelkezik és a laktanya kapujánál törik le az első nap az egyik X-et úgy, hogy Y legyen belőle. Így lesz férfi a katonából.
Hülyeséget félretéve, szerintem nem ettől lesz valaki férfias, hanem attól, hogy a mindennapokban úgy viselkedik, ahogyan a társadalom azt egy férfitől elvárja. Ez genetikailag kódolt illetve a társadalom által elvártak megannyi helyről megtanulhatóak (elég egy férfias apa pl.).
"Senki nem lett még férfi attól, hogy katona volt"
Ne hazudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!