Mit ad a katonai szakközép (Gábor Dénes Debrecenben)?
Semmit :D
Katonai alapokat tanulsz.
Érettségit aztán jónapot.
Ha tovább mész akkor talán beszámítják a fakttantárgy érdemjegyét, de értelemszerűen, ha kettes akkor buktad azt is.
Semmit nemkapsz..
Katonai alapismeretekből letudsz érettségizni (ami ha érdekel 10x könnyebb mint a többi) és ezzel az NKE-re könnyebb bejutnod.
Énis ebből érettségizek idén (habár én különtanárral készültem fel mert nem katonai suliba jártam) de elég jól mennek a dolgok.
Amúgy ezeknek a suliknak a lényege a presztizs és a neveltetés lenne. A fegyelem és az hogy elmondhatod magadról h te egy Katonasulis kadét vagy. Semmi más
"Akkor mi értelme az egésznek azon kívül, hogy hazafias nevelésben részesülnek a diákok?"
Azon kívül semmit, miért az nem elég?
a Katonasulisoknak minimális a követelmény. Kevés az alaki.. Emiatt igazságtalanság lenne ha az NKE-re menet több pontot kapnának.
Annyiban előnyük van hogy amit az alapkiképzésen elméletet oktatnak azt ők már tudni fogják, és az alkalmassági vizsgálatra tudatosan készitik őket a 3. évtől tehát jobban teljesithetnek ha úgyvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!