NAGYON FONTOS KÉRDÉS, az eddig látható mögöttes mechanizmusok alapján a Vietnami háborúhoz lehetne leginkább hasonlítani a modern háborúk közül az ukrán-orosz-USA konfliktust?
Ilyesmikre gondoltam egyébként, persze kibontva a témát:
-USA felfegyverzési igérete Ukrajna számára az esetleges invázió elleni védekezéshez
-USA CIA- és FBI-ügynököket juttatott be az utóbbi kb. 1 hónapban Ukrajna területére
-Oroszok készek elindulni a Kelet-ukrajnai határról, teljes mozgósítás van érvényben
-lehetséges kimenetele a 2014-es évnek, Vietnam mintájára, azazhogy ami ott történt 1956-ban, az nagyjából megismétlődhet most Ukrajnában - egyre erősödő amerikai jelenlét, egyre növekvő nemzetközi visszhang, egyre több NATO-UN megfigyelői program, et cetera....
Az előbb volt egy oroszos kérdés, ott írtam az első választ ahol utaltam arra, hogy a két nagyhatalmi támogatás miatt ez a konfliktus lehet hasonló mint a vietnámi.
De most erről miért kellett megint egy kérdést kiírni,ott is olvashatsz válaszokat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__5..
az FBI soha nem juttat senkit sem ukrajnába, mert az az usa területén illetékes.
külügyi hírszerzéshez semmi köze!
kicsit olvass még utána.
és hol volt erről szó?
mutass már egy tv adást, vagy cikket, mert elolvasnám.
de mivel szövetségi bűnüldöző iroda, az nem ugyanaz mint a CIA.ha külföldi jelenlét van náluk az is az usa belpolitikai behatása miatt van, magyarul egy adott politikai eset vagy bűntény, milyen hatást gyakorolna az usa belügyi szerkezetébe, és a társadalom nyugalmába.
Az ilyen eseteket üldözik, de ez messze van a CIA céljaitól, aminek a külföldi infó szerzése a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!