Mennyibe kerülne leváltani a honvédségnek az el avult T72 tankjait és modernizálódni továbbá mondjuk venni 100 modern tankot?
Jelenleg fontosabb beszerzései vannak az államnak, ilyen a szállítóhelikopterek és repülők beszerzése. Ezek ugyanis békeidőben is kurrensek.
Aztán jön a légvédelmi képesség növelése (MISTRAL bövítés vagy cseréje)
Az államnak jelenleg olyan dolgokra kell költeni, mint saját zsebek megtömése, haverok zsebének megtömése, a megmaradt szavazók valagának kinyalása, illetve fű-fa ígérgetése.
Az olyanok, mint munkahelyteremtés, az egészségügyi rendszer fejlesztése csak szóban léteznek. Vagy lemaradtam volna valamiről, és szeretett vezérünk megteremtette már az egymillió munkahelyet?
Milyen jó, hogy mindenki mindenre válaszol, csak a kérdésre nem. Szerintem ez függ attól, hogy milyen modern tankot akarsz venni. Meg hogy érted a modernizációt?
Ha veszek példának egy német Leopard 2-es harckocsit, annak egységára 5,74 millió dollár, vagy egy kicsit olcsóbb az orosz T90-es, aminek egységára 2,77 és 4,25 millió dollár között van. Ehhez még jönnek a különböző egyéb költségek, kiképzés, utánpótlás, nem tudom. Ha ezt beszorzod százzal, akkor lehet, hogy szépen eljutunk Magyarország éves kiadásaihoz.
Abban mondjuk igazuk volt a felettem szólóknak, hogy felesleges kiadás lenne.
hát úgy kb 3-7millió ember életébe
ha vennénk 100 modern tankot nem lenne mentő,tűzoltó,rendőr,orvos és egyéb haszontalan dolgok
Nem harckocsit kéne venni, hanem páncélozott szállító harcjárművet, ez jobban alkalmas katasztrófahelyzet-re. Jobb lenne modernebb cucc, mint a régi BTR-80 asok vagy mint ez az őskori PSZH [link]
A PSZH is alkalmas arra a feladatokra amire egy tank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!