Mo. -nak milyen tanktípusra lenne érdemes lecserélnie a t-72-eket?
Ha már mindenképp le kell cserélni, és fontos az ár (és már hogyne lenne az), akkor T80 vagy T90.
A nyugati tankok darabja 5-8 millió dollár, azokat hol tudnánk mi megfizetni?
Ezek sem olcsók, darabja 1,5-2-3 millió. (ezek újakra vonatkoznak)
A költségvetést nézve T90. Ár/érték arányban remek harkocsi
Ha költségvetés megengedné akkor viszont Leopard 2A5. Jelenleg ezt nevezném a legjobb harckocsinak a világon.
Köszönöm a válaszokat!
Mi olyan jó amúgy a Leopárd 2-ben?
Ezt egy másik kérdéstől másoltam ki ahol az volt a kérdés mért jobb a Leopard 2 a T72-nél.
1. a Leopard 2-nek kb. mindenhol 100-150 mm-rel vastagabb a pancelja
2. arra terveztek, hogy olyan tankokkal banjon el, mint a T-72, es akik ellen be lesznek vetve, azoknak is valoszinuleg inkabb ilyen tankjaik lesznek, nem pedig Abrams
3. nemetek gondolom erosen lobbiznak, a ruszkikat meg divat utalni, es mindent lesz+rozni, amit csinalnak
4. nem mindegy, hogy a love egy szovetsegesunkhoz megy-e
5. tudtom szerint elajandekoztuk a T-72-eseinket az irakiaknak (ezt amugy soha nem ertettem, hogy milyen alapon)
6. allitolag sokkal jobb a celzorendszere
7. nagyobb tuzero, modernebb elektronika
8. a motorja erosebb, meg ha a vegsebessege kevesebb is - ez a menoverezhetosegnel sokat nyom a latban
9. a ruszkiknak mar van modernebb tankjuk, a T-90-es es most fejlesztenek egy meg ujabbat
Huh, köszi a választ, utolsó! :D
Mostmár nekem is egyértelmű! :D
Most komolyan észérvekkel minek költsünk tankokra?
Remélhetőleg szükség soha se lenne rájuk, ha meg mégis, akkor amennyi tankot itt reálisan fel lehetne halmozni az vajmi kevés lenne 1-1 nagyobb hatalommal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!