Mit kell tudni az mh34-es különleges műveleti zászlóaljról?
-A Különleges Műveleti Zászlóalj milyen szerepet vállal a missziós tevékenységekben?
-Mi a különbség ha egyetem után tisztként vagy ha érettségi után civilként jelentkezem az alakulathoz (missziós részvétel, feladatkör)?
-Nagy hátrányt jelent-e ha rögtön az alapkiképzés után szeretnék a különleges erőkhöz bekerülni és még nem szolgáltam más alakulatban?
-Kell-e/előnyös-e ha az embernek van jogosítványa, valamilyen harcművészeti tapasztalata?
-Úgy tudom, hogy az alakulathoz a fizikai felmérőn a T4-es szintet kell teljesíteni. Ez milyen szintet jelent futásban, fekvőtámaszban, illetve felülésben?
- [link]
-Itt nem találsz olyat aki megmondja mi a különbség a kettő között. Azt egy olyan tudná megmondani aki bekerült, de biztos hogy ők nem itt lógnak.
-Mivel a honvédségen belül tanulni fogsz harcmüvészetet ezért azt kell mondjam igen kell.
- [link]
Ott a T4, ugyanezt kérik a sima alkalmassági vizsgálaton is
Egyetem után tiszt leszel(ha minden jól megy), míg sima érettségivel maximum altiszt lehetsz (de valószínűleg közkatonaként kezdesz).
A különbség a "pénz" illetve az h tisztként (hdgy.) te parancsolsz kb. harminc embernek (értsd: irányítod/ugráltatod őket, viszont felelősséggel tartozol értük) vagy pl. közkatonaként egy vagy a harminc közül, aki csak végrehajt (nincs felelősség, de lehet h pisilni is csak parancsra lehet).
Annyit hozzátennék hogy tisztként parancsolNÁL.
Jelenleg kb. 12000 szerződéses és megközelitőleg 12000 tiszt és altiszt van szolgálatban az MH-nál. Szóval kevesebben vannak egy szakaszban sajnos.
Előzőnek -
A magyar honvédség létszáma:
Ezek tavalyi adatok és a feltölthető (!) létszámot mutatják. A 30 főt nem a szakaszpk.-ra értettem.... sztem Te is tudod mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!