Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honvédségbe jelentkezés?

Honvédségbe jelentkezés?

Figyelt kérdés
Szeretnék jelentkezni a Honvédségbe, de nem igen tudom ,hogy működik a felvételi eljárás. Pl: hol vannak toborzó helyek, ha a felvételi teszteken átmegyek mi lesz velem- egyből visznek kiképzésre vagy várni kell ha a létszám alacsony? Az alapkiképzés után kiküldenek egy század(?) vagy zászlóaljhoz- vagy megkérdeznek hogy én hova szeretnék és azt is figyelembe veszik?

2014. márc. 7. 16:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Toborzó iroda: elég sok városban van, nézz utána nem túl nehéz. Google-> "Marokváros toborzóiroda" vagy "ilyenmegye toborzóirodák"

Ha alkalmasságin átmész ami kecskeméten van, és 3 részből áll: fizikai, egészségügyi, pszihologiai, akkor vársz pár hónapot hogy behivjanak. Attól függ mikor hogy mikorra gyülik össze elég ember.

Oda küldenek ahol szükség van rád. Mondok egy hülye példát: Helikopter szerelőnek akarsz menni? Szolnokra küldenek mert ott vannak helikopterek. (Ha azóta van máshol is akkor elnézést)

Ez nem a kiscserkészcsapat hogy megkérdezik hogy na fiam, Budai Petőfi laktanya vagy esetleg Szentendre esne jobban a kicsi lelkednek.

2014. márc. 7. 17:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igen tudom ,hogy nem cserkésztábor, kicsit hülén fogalmaztam meg a kérdést. De pl ha én Szolnokra szeretnék menni lövésznek (remélem nem írok hülyeséget, ha igen bocsánat)akkor csak nem küldenek el harckocsizónak máshova. Egyébként ha esetleg tudod meg tudnád mondani, hogy körülbelül mennyi lehet az a "pár hónap" várakozás az alapkiképzés előtt?
2014. márc. 8. 22:58
 3/7 anonim ***** válasza:

lehet 1 hónap ha jókor jelentkeztél de lehet fél év is ha pont rosszkor. Változó.

A rendszer úgy működik hogy beadod a jelentkezést hogy minek is szeretnél leginkább menni. Lövész, Harckocsizó, Műszakis stb. Ezután ha elfogadták mert az alkalmassági szerint megfeleltél a követelményeknek és van is hely, akkor Kiküldenek oda ahol épp szükség van rád mert üresedés van.

Ergo: Nagyivbe letojják hogy te hova akarsz menni. Kérelmezni természetesen lehet hogy ide, vagy ide szeretnél menni. Egy nyomós okkal persze mint pl: beteg az édesanyád és ápolás céljából szeretnél közelebb lenni hozzá. Vagy elbirálják vagy nem.

2014. márc. 9. 12:11
 4/7 cl28 ***** válasza:
Persze nemet mondhatsz az ajánlatra.... amíg nem írod alá a szerződést (ez a bevonulás napján történik) addig nem vagy kötelezve semmire. A toborzón is megmondhatod h csak pl.: a Petőfi laktanyába mennél dolgozni, aztán vagy azt mondják h ok van ott hely és kellesz oda vagy eldöntheted h akarsz e katona lenni mondjuk Hódmezőn.... :)
2014. márc. 9. 12:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Megint köszönöm a válaszokat. Lenne még egy utolsó kérdésem (aztán tényleg nem értetlenkedek itt többet): MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj-hoz mennyire nehéz a bekerülés, az erőnlétem jó, fiatal is vagyok- tudom a kiképzésen kell azt bizonyítanom, de ha ott lennék a legjobbak közt lenne-e esélyem Szolnokra kerülni?
2014. márc. 9. 23:28
 6/7 anonim ***** válasza:

a KVZ hasonlóan nehéz mint a KMZ.

Javaslom végignézni vagy bele:

https://www.youtube.com/watch?v=mmj_VTa4hD4

illetve:

https://www.youtube.com/watch?v=5LVOtvcsHVs

Csak hogy tudd kb mire kellene készülni.

mivel a KVZ és a KMZ is Szolnokon állomásozik ezért oda küldenének.

2014. márc. 10. 12:05
 7/7 cl28 ***** válasza:

nem a bekerülés nehéz, hanem a benn maradás.... a bekerüléshez semmi mást nem kérnek a toborzóirodán mint amit bármely lövész alegység katonáitól, vagy pl.: egy logisztikustól...

aztán alapkik. után egyik megy pl. járművet szerelni a másik meg ugye Szolnokra.... és nem ugyanazok az élmények érik őket.... :)

2014. márc. 13. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!