Hol és mikor vezették be azt, hogy a katonai szolgálat pacifista alapon megtagadható?
"A második világháború idején már érvényben volt ez valahol?"
Természetesen. Csak akkor még tarkón lőtték, azokat akik éltek ezen jogukkal. :)
A Bausoldat nem pacifista alapon működött. Jó is lett volna. Megbízhatatlansági alapon. Például a papokat, vagy azokat akik már egyszer szökni próbáltak a szoci paradicsomból nem azért sorolták oda mert pacifisták, hanem mert megbízhatatlanoknak tartották őket fegyveres szolgálatra. Mint ahogy a volt Csehszlovákiában a PTP zászlóaljak(Katonai építkezések, vasútépítés, uránbánya),
ahová a szabadult sokat ült köztörvényeseket, vagy papokat, vagy más politikailag nem megbízhatókat soroztak. Meg megbízhatatlan magyarokat mint én is voltam. Magyarországon régen munkaszolgálat volt a neve, a szociban nem tudom, de biztos volt.
Ott lehet, hogy volt ilyen. De a II.VH idején nem nagyon hiszem, bár ki tudja. Ismered 22-es csapdájat? Akkor nem lett volna aktuális a story.
Mifelénk csak a 80-as évek végétől. A szovjet peresztrojka hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!