Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Manapság milyen előnyei...

Manapság milyen előnyei vannak, ha valaki katonai pályára megy? Érdemes?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a most már rendezett jövedelemre, a korai nyugdíjba vonulásra, szolgálati lakásra stb.
2009. dec. 11. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

"Gondolok itt a most már rendezett jövedelemre, a korai nyugdíjba vonulásra, szolgálati lakásra stb."

Hát ennyi az előnye. Nincs létbizonytalanság, álláskeresés, létszámleépítés stb. Másik előnye, hogy (talán) egy fokkal felemelőbb az egész országért dolgozni, mint mondjuk marketingmenedzserként azért, hogy az egyik multicég több fogkefét tudjon eladni ebben a hónapban, mint a másik. Olyanról is hallottam már, hogy valaki szeret egy nagy hierarchikus szervezet tagja lenni, csavar egy gépezetben. Ízlések és pofonok.

Viszont van egy rakás hátránya is, ami miatt csak nagyon kevés és nem átlagos ember választja a katonai pályát.

2009. dec. 11. 18:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Mesélnél a rengeteg hátrányról is? Köszi!
2009. dec. 12. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:
12%
előny, hogy megtanulsz lőni,...amilyen világ jön, hamarosan felbecsülhetetlen lesz ez a tudás az életben maradáshoz :)
2009. dec. 16. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

"Mesélnél a rengeteg hátrányról is?"

Alacsony fizetés, alacsony presztízs, szigorú függelmi rendben végzett néha veszélyes munka. A katonai pálya csak különleges embereknek, fanatikusoknak való.

2009. dec. 16. 15:47
 5/7 anonim ***** válasza:
62%

-sokat kell dolgozni

-nemnagyon hibázhatc benne (iratok stb...)

-fizikai terhelés

-nemalegjobb körülmény (és ha még elmész kosovoba vag yfaganisztánban jopénzt kapsz de háth hs kibirsz 6 honapot ott :D )

2009. dec. 23. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Szia! Én magam is katona vagyok, és egyben katona feleség is. A férjem most van tőlem 3-szor távol. Éppen Afganisztánban! 2-szor töltöm egyedül a karácsonyt, és Ő is! Igaz nem kap rossz pénzt a külföldi szolgálatért, de az aki nincs ebben a helyzetben nem tudhatja, hogy milyen nehéz ez. Most várom az első Babánkat.

Rengeteg családot láttam már tönkremenni, mert valamelyik fél már a 3-4.-ik misszióban volt, ahol gyerekek vannak. És már nem te döntöd el, hogy mész-e vagy sem. Sok a misszió, kevés a katona. Azt mondják, hogy te mész és ennyi!

Ezenkívül mindig elérhetőnek kell lenned, nem kapcsolhatod ki a mobilod, bármikor elrendelhetnek valamit, ha begyakorlásról van szó akkor is kiértesíthetőnek kell lenned. Gyakorlatok télen-nyáron 3-4-5 hétig. Jó fizikum kell, valamiért mindig felmérnek, és már nagyon szigorúan veszik, ha nem teljesíted a követelményeket.

Amiket írtál előnyöknek, azok inkább a hivatásos állományra vonatkoznak, ők mehetnek csak el szolgálati nyugdíjba, és ők kaphatnak általában szolgálati lakást is. Lakást kaphat mondjuk szerződéses katona is, de csak tiszti, és tiszthelyettesi állománykategóriában. Egy biztos, a mai világban az egyik legbiztosabb jövedelmed a honvédségnél van. Én szeretem, de néha nagyon nehéz!!!

Jó hosszú voltam ugye?

2010. jan. 1. 18:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó a válaszod! Nem volt hosszú, inkább érdekes. Megértem, mennyire nehéz így neked/nektek... Én mindenképpen hazai szolgálatra gondolok csak... A pénz nem minden!
2010. jan. 1. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!