Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Érdemes így katonának jelentke...

Érdemes így katonának jelentkezni?

Figyelt kérdés
Szeretem a fegyelmet,tetszik az egyenruha,érdekel az edzés,a harcművészetek és érdekelnek a gépek is.(hadigépek)A katonai alapismeretek tantárgyat is érdekesnek találom.Viszont nem lennék képes rálőni valakire.Rendőr akartam lenni,csak az nem lehetek,mert színtévesztő vagyok.

2014. jan. 16. 22:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan kérdés amire MO-n nem igazán lehet választ adni.

Ha jól tudom a 2. vh során is voltak elég jó szűrések arra az esetre hogy a jobb katonákat küldjék ki. (az más kérdés hogy rossz felszereléssel a jó katona se tud mit csinálni)

Ha sorkötelesség lenne, személyes véleményem szerint akkorsem vennének fel. Olyankor az enyhébb dolgokat hagyják figyelmen kívül mint például a szivritmus zavar.

De próba cseresznye. Mivel nem hivatásos akarsz lenni, jelentkezz ÖMT-nek. Náluk talán enyhébb a felvételi hisz öregebbeket is felvesznek.

2014. jan. 19. 16:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Értem.És a tisztinél is baj a színtévesztés?
2014. jan. 19. 16:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Gondolod, hogy ha a szerződéses állománynál probléma ez, akkor a tiszteknél, akik vezetik őket nem lesz az?

Mellesleg ugyanaz az alkalmassági vizsgálat vár a szerződésesekre, és a hivatásosokra (altisztjelölt, tisztjelölt)

Az ÖMT-nek más az alkalmassági vizsgálata csak.

2014. jan. 19. 18:52
 14/14 anonim válasza:
Úgylátszik neked nincs semmi fogalmad mi a katona: A katona akár önkéntes vagy sorozott, háborus időben nem más mint az álamnak a bérgyilkosa aki az álam ellenségét meg kelli ölni.(Példa Afganisztán)A fegyelembe beletartozik hogy a paranscot gondolkodás nélkül végre kell hajtani akár egyetértesz vele vagy nem.Néha kivagy téve olyan körülményekbe mint télen a hóban kellesz sátort verni,vagy fagyos vizben kellesz átgázolni derékig érő vízben,vagy hosszu távi menetelésben kellesz résztvenni még akkor is ha alig tudod magad vonszolni a fáradtságtol.Ez az edzéshez tartozik.Nefelejtsd el hogy harci állapotban olyan helyzetbe is kerülhetsz hogy a saját létfentartásod szükségessé teszi hogy az ellenséget megöld,még akor is ha nem fegyveres szolgálatra vonultál be.Ha ezt nemvagy képes megtenni,akor felejtsd el a katonaságot és reméld hogy soha a te életedben nem lessz háboru és nemleszel besorozva.
2014. jan. 29. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!