Toborzó iroda, rossz első benyomás?
kedves kérdező!
ha te ezen kiborulsz akkor még tartalékosnak se vagy odavaló, ha ennyi fafejűséget és bunkóságot nem tudsz elviselni, akkor te a katonaságot mindenképpen ott fogod hagyni, szerintem inkább ezen gondolkozz el, nem azon, hogy hivatásos vagy tartalékos
Első vagyok.
Azt is mondta, hogy menjek tartalékosnak és úgy nagyobb eséllyel vesznek fel altisztire.
Engem azért lep meg ez a dolog, mert többnyire pont az van, hogy szinte lehetetlen kívülről bekerülni honvédségi beosztásba, tartalékosnak meg fiatalként könnyebb. Azt se értem, hogy hogy lehet, hogy téged hivatásosnak akartak bevenni, mert amennyire én tudom, akinek nem katonai végzettsége van, az csak szerződésesnek léphet be, és legfeljebb később veszik át hivatásosnak.
Mondjuk az én tapasztalataim nem túl frissek, de azért meg lennék lepve, ha ekkorát változott volna a világ. Talán valami speciális szakmád van, ami most nagyon kellett?
Ami meg a bunkóságot illeti, hetente átlag 10-szer ennyit el kell viselned, ha bekerülsz. A katonaságnál nem nagyon szeretik az egyéniségeket, az egyéni elképzeléseket. Alapból elvárás, hogy ha egy felettes csak halványan utal rá, hogy minek kéne lennie, azt te alázatos egyetértéssel fogadod. És itt is erről volt szó. Nem fogsz tudni senkit meggyőzni az elképzeléseidről. Legfeljebb annyit tudsz elérni, hogy nem fognak szeretni, rossz katonának tartanak.
Ez toborzóiroda függő. Sajnos az MH elég szedett-vedett társaság, van mindenféle ember. Vannak nagyon okos és kiváló emberi kvalitásuak de a másik véglet is nagyon gyakran előfordul.
Az egész a jó külsőleg szembentűnő fizikai megjelenésed okán volt. Jelenleg még nagyon konzervatív, ósdi értékrend van, és minden a fizikai erőnlétről szól itt (nemúgy mintha a 21. századi technológiai/informatikai hadviselésben milliószor többet számítana a technológiai szaktudás, felkészültség)
A szerződéses kiskatonáknak magas fizikai felkészültségre van szükség, és ugye kevés az az ambició nélküli, szellemileg nem túl fényes, de kiváló fizikai erőnlétben és egészségi állapotban levő fiatal, akit fel tudnak venni. Ebből folyamatosan hiány van és úgy vadásznak rájuk. A toborzó hapsi is ezért próbált mindent bevetni. Nekik nagy siker ha találnak ilyet és sikerül rávenni a szerződéskötésre.
Értelmes kommentárt kaptam mind a hetestől mind a nyolcastól. Örülök, hogy vannak ilyen emberek is.
De ha egyszer nem értik meg, hogy én a civil élet mellett szeretném csinálni és ezért szeretnék tartalékos lenni akkor nem tudom mitévő legyek. Menjek be másik irodába ahol megér többek? Egyik ismerősöm most volt bent egy 2-3 hónapja ugyan ott és szó nélkül beírták. Ezért lep meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!