Mi volt az a zseniális Napoleoni taktikai húzás Austerlitznél?
Akkor olvasd el.
Lényegében kettéválasztották az orosz-osztrák csapatokat és egyenként összezúzták őket.
Nincsen érthetően leírva. A képeken nyilak vannak meg négyszögek én nem vagyok tőrténész és régen jártam suliba, nem tudom mik ezek
Azt írja Napoleon simán bekerítette őket, de mi volt ebben zseniális?
simán érthetőek a rajzok
ha 2 sereg egymással szemben áll egyik se osztja magát ketté mert így "könnyű" célponttá válnak az volt a zseniális hogy mégis ketté lettek osztva így nem képviseltek akkora erőt és le lehetett őket győzni
Világos kérdés volt. Nem vagyok tőrténész hogy nyilakból , meg vonalakból értsek.
ha nem tudod elmagyarázni, mi volt a zseniális, inkább hallgass.
Mikor mind a két hadsereg hadrendbe állt, ő a jobbszárnyát szándékosan meggyengítve állította fel,azt a látszatot keltve,hogy a békéről szeretne alkudozni.
Az szövetségesek megtámadták a franciák jobbszárnyát, és ekkor jött Napólon serege fő részével és szétzúzta az orosz sereg centrumát. Ezután pedig a jobbszárnyát tisztítta meg.
Ebben a csatában magát I.Sándort is megfutamította, az osztrákokat rákényszerítette arra,hogy békét kérjenek s megpecsételte a harmadik koalíció sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!