Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen szakok vannak az MH...

Milyen szakok vannak az MH AltisztAkadémián?

Figyelt kérdés

Ha lehet akkor részletes leírást is szeretnék a szakirányokról.

Már régóta foglalkoztat a kérdés de az interneten sehol nem találtam rá a válaszra.

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. jan. 2. 16:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Amilyet indítanak. Amiből őrmester hiány van. A legtöbbször ilyen műszaki, műszerész, szerelő, tüzér, lövész szak indul.Előre nem lehet tudni.
2014. jan. 2. 18:33
 2/10 A kérdező kommentje:

És ezeken a szakokon kívűl még milyen szak szokott indulni?

Katonai testnevelő vagy kiképző is szokott indulni?

2014. jan. 2. 19:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha indítanak, akkor lehet, de úgyis lehet majd szakot választani, hogy bejelölsz pl egy légvédelmi tüzér szakot,aztán 2 év múlva eskütétel előtt elmész a parancsnokhoz, akihez akarsz csatlakozni, ő ad egy befogadólapot, és így téged nem osztanak majd be sehova, hanem mész a parancsnpk dandárjához és ott kapsz egy szakkiképzést még abból a fegyvernemből, amit választasz. A rendfokozatod így is őrmester lesz, de a fegyvernemed még tüzér marad, és csak akkor változtatják meg, ha elvégezted a szakkiképzést.

Kiképző nem hiszem, hogy lehetsz, mert oda tapasztalat kell, de azt kérdezd meg a toborzóirodában.

2014. jan. 3. 17:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2014. jan. 3. 20:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Ez így egy kicsit bonyolultnak hangzik.

HA 2évig tüzérszakon tanulok és más szakra szeretnék váltani akkor a tüzér képesítésem is meg marad?

Vagy csak két évig tanultam tüzérnek és nem kapokróla semijen pappírt?

2014. jan. 4. 14:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Az iskolában tüzérként végeznél, és megmarad az a fegyvernem is, de nem tüzérnek leszel majd beosztva, hanem annak, amit választasz.
2014. jan. 4. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, az a 2 év tanulás nem csak a tüzérségről meg más fegyvernemről szól, hanem inkább arról, hogy mit kell egy őrmesternek csinálnia.
2014. jan. 4. 14:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Így már világos.

Nagyon köszönöm.

És te is katona vagy?

Ha igen akkor meg kérdezhetem hogy mi alapján döntötted el hogy milyen beosztásban szeretnél dolgozni?

Csak azért kérdezem mert én még nem nagyon tudom hogy majd milyen beosztást szeretnék.

2014. jan. 4. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok katona, de most fogok én is jelentkezni. Tavaly már jelentkeztem, de nem sikerült a fizikai. Most bementem nyáron a toborzóba, hogy jelentkezek szerződésesnek, de a toborzó ott mondta, hogy ne csináljak hülyeséget, mert vannak nyelvvizsgáim, meg érettségim inkább várjam meg az altisztit megint. Na, ott kérdeztem meg, hogy hogyan lehet fegyvernemet megváltoztatni,ha nem indul olyan szak, amit akarok.És akkor magyarázta el így a dolgot. Én ejtőernyős akarok lenni, de olyan nem nagyon szokott indulni, és én is így fogom majd csinálni.
2014. jan. 4. 17:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Aha értem.

És ha sportolsz valamit akkor nem olyan vészes a fizikai ez igaz??

És a többi ketőröl az egészségiről és a pszichikairól tudsz nekem mondani valamit? Hogy zajlik? Tényleg olyan nehéz.

Vagy a többi ketőre nem is jutottál tovább?

Ha zavar a kommentelés akkor privátba is írhatsz.

2014. jan. 4. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!