Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Erről a diplomás felvételről...

Erről a diplomás felvételről hadnagynak mondjatok már valamit, miféle protekció kell?

Figyelt kérdés
Mindenki írja, hogy protekcióval mindent el lehet intézni, de bővebben senki nem tud semmit. Mi ennek a folyamata? Bemegy az ismerős és becsempészi a jelentkezési lapok elejére az enyémet vagy mi?!? Biztos fogok kapni most pár negatív hozzászólást, de eddig csak az alaptalan vádakat olvastam, konkrétumot még nem láttam. Pontosan a folyamata érdekelne a "protekció"-s beajánlásnak, vagy nem is tudom minek nevezzem.

2013. dec. 27. 20:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Mire vagy kíváncsi tulajdonképpen ?

A szavakat külön-külön értem, de nem állnak össze értelmezhető mondatokká.

2013. dec. 27. 20:42
 2/18 anonim ***** válasza:
Az érdekli a parasztot kinek szóljon a vezérezredes ismerőse hogy vegyék őt fel tábori latrinapucolónak.
2013. dec. 27. 20:45
 3/18 Marczell ***** válasza:
Ne keress kis kapukat. Menj neki a rendes felvételinek és teljesíts minél jobban. A kiskapukat kereső ember ne menjen katonának és sok másnak sem.
2013. dec. 27. 20:50
 4/18 A kérdező kommentje:
Engem csak a válasz érdekel, mert mindenki vádaskodik, hogy az utcáról bemegy a diplomás és hadnagy lesz jó esetben, míg mások szenvednek hogy felvegyék. A tapasztalatokat kérném, nem a véleményt!
2013. dec. 27. 21:04
 5/18 anonim ***** válasza:
Ha valakinek van egy civil diplomája, akkor a hadsereg átveszi tisztnek, ha egészségileg megfelel. Ebbe semmilyen protekció nincs. Ha komolyan érdekel a dolog, menj be egy hadkieg irodába, és kérdezd meg.
2013. dec. 27. 21:22
 6/18 A kérdező kommentje:
Bár így lenne ahogy írtad, de folyamatosan változik a rendszer, elhúzódhat hónapokig, évekig mire felvesznek, és akkor még nem is olyan szakirányban kapok munkát, mint amiben szeretnék.
2013. dec. 27. 21:35
 7/18 anonim ***** válasza:

Ezt talán már be is szüntették. éppen azrt, mert sok volt a panasz. A rendőrségre is kerültek be sokan így és első nap igazolványt kaptak. Más meg 10 évig járőrködik és nem jut előre, mások meg 1 nap alatt túlteljesítik. Persze ezután elküldték őket átképzőre.

Ez már megszűnt - vagyis jövőre már nem lesz -. Csak olyanok mehetnek átképzőre, akik már eleve hivatásosak és van egy civil diplomájuk.

2013. dec. 27. 21:50
 8/18 A kérdező kommentje:
Ha valaki hivatásos, akkor annak miért van szükség átképzőre, hiszen már katona. Ezt nem teljesen értem.
2013. dec. 27. 22:01
 9/18 A kérdező kommentje:
Vagy arra gondolsz, hogy az így felvett ember mondjuk lesz logisztikus, és nem képezheti át magát pl. felderítőnek?
2013. dec. 27. 22:09
 10/18 anonim ***** válasza:

"Ha valaki hivatásos, akkor annak miért van szükség átképzőre, hiszen már katona. Ezt nem teljesen értem."

Alapvetően aki hivatásos lesz az vagy tiszt vagy tiszthelyettes.

Pl a rendőrségnél ha van egy rendészetid akkor tiszthelyettes leszel.

De ha egyből a rendőrtisztit végezted, akkor egyből tiszt leszel.

De volt egy időszak, amikor felvették az utcáról a civil diplomásokat. beiskolázták őket a tisztire - pontosabban egy átképzőre - ,mivel már volt egy diplomájuk, így csak a különbözeti szakmai tárgyakból kell vizsgázniuk. De az ilyen embereknek köze nincs a hivatásos állományhoz és máris az első nap hivatásos lett:-)

Na ez szűnt meg és ezentúl ha tiszthelyettes vagy, de időközben szerzel egy civil diplomát akkor elérheted azt, hogy "beiskoláznak" és már tiszthelyettesként elküldenek a tiszti átképzőre.

2013. dec. 27. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!