Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehetek katona ha szintéveztö...

Lehetek katona ha szintéveztö vagyok? (kis mértékben)

Figyelt kérdés
nagyon szeretnék katona leni és szintéveztö vagyok. az orvos szerint nem nagy métékben elég kicsi.

#szintéveztö
2013. dec. 11. 18:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

már egy csomóan kérdezték ezen az oldalon, legközelebb jobb lenne ha vennéd a fáradságot és rákeresnél

Amúgy lehetsz katona, kismillió beosztás van, ahol nem számít a színvakság. Ahol számít, oda persze nem engednek.

2013. dec. 11. 21:57
 2/14 anonim válasza:

mér ne lehetnél ? :D

attól hogy nem tudod megkülömböztetni a barnát a pirostól attól még lehetsz nagyon jó katona

2013. dec. 12. 16:53
 3/14 anonim válasza:
butaságot beszéltek... kizáró ok.
2013. dec. 26. 21:13
 4/14 anonim ***** válasza:

Aszondod? Lehet hogy butaságot írok, mert bár való igaz nem vagyok személyzeti területen járatos, se honvédségi szemészorvos, de én legalább tudok hivatkozni a 7/2006. HM rendelet IV. fejezetére, ami alapján írtam amit írtam korábban.

Te viszont csak ideugatsz valamit, hogy butaság amit írok teljes indoklás nélkül. Szóval ha ez a véleményed akkor igazold kérlek.

2013. dec. 26. 21:39
 5/14 anonim ***** válasza:

7/2006. (III. 21.) HM rendelet, VI. Fejezet

AZ ALKALMASSÁG MEGÍTÉLÉSÉNEK ELVEI A SZÍNLÁTÁS ZAVARAINÁL

2013. dec. 26. 21:40
 6/14 anonim válasza:
Augusztus 26-án vonultam be a katonasághoz. Nagyon sok minden kizáró ok, az egyik barátomat egy apró színtévesztés miatt rögtön elutasították, mást a lyukas foga miatt. Ja, és az asztma is kizáró ok, mégis katona lettem, mert minden teszten tökéletesen megfeleltem, és az asztmát lehet gyógyítani, de a színtévesztést nem. Bocs, hogy "beleugattam"
2013. dec. 26. 21:41
 7/14 anonim válasza:
Viszont ha közöd sincs a katonasághoz, és csak elolvasod a neten, te ne ugass bele. Tapasztalatból mondtam, te csak átmásoltál valamit.
2013. dec. 26. 21:43
 8/14 anonim válasza:
Ugyanezt kapta az is, aki mákot fogyasztott drogteszt előtt :) Nincs leírva, mégis kizáró ok.
2013. dec. 26. 21:44
 9/14 anonim ***** válasza:

Csak az a gond hogy van közöm a katonasághoz. Színvak persze nem vagyok, de azt viszont tudom, hogy mindent a jogszabályok alapján csinál mindenki aki a rendszerben van. Az hogy a haverod azt mondta hogy őt azért utasították el, még egyáltalán nem jelent semmit a kérdezőnek, aki azt kérdezte, hogy lehet e valaki katona színtévesztéssel.

Igenis a jogszabály alapján lehet. Csak bizonyos beosztásokba van korlátozás. Az lehet, hogy a haverod már olyan beosztási tervvel küldték oda, ahova pont nem lehet színtévesztéssel bekerülni, ahogy a rendelet is írja. De attól még amit én írtam teljesen igaz, és egy rakás beosztásba meg lehet.

2013. dec. 26. 21:49
 10/14 anonim ***** válasza:
És az is le van írva ugyanúgy jogszabályban, hogy pozitív drogteszttel nem engedik át. Az, hogy az adott teszt csík tévesen a mák miatt elszíneződött nem jogszabályi tényállás. Pozitív volt és kész. Lehet fellebbezni és komolyabb tesztel megállapítani, hogy téves eredmény volt.
2013. dec. 26. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!