Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarország miért nem fejlesz...

Magyarország miért nem fejleszti a harckocsi állományát?

Figyelt kérdés
Pontosabban arra gondolok, hogy miért nem váltják le a T-72-es tankokat valami modernebbre, mondjuk Leopard 2-es tankokra? Miért nem fejlesztik a hadi ipart? Szerintem az MH jelentheté a Magyar Hadsereget is

2013. dec. 2. 19:00
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem vitázom tovább idiótákkal. Vagy érvelj, vagy ne írogass.

Meg szeretném jegyezni, hogy van azért nekünk is harci helikopterünk (HIND). Jó nincs belőle jelentős létszám, de felesleges is úgy vélem. Inkább lenne szükség csapat/felszerelést szállító helikopterekre, mert lássuk be, hogy az MI-8/-17-es széria nem egy mai darab, ráadásul nagyon drága a fenntartásuk.

Egy C-130 Gunship pedig -véleményem szerint. Bármilyen gyalogos támadást meg tudna akasztani. (Nem azt mondom, hogy 1 millió tatár támadása esetén, csak és kizárólag ezt kéne bevetni, hanem hogy gyalogság ellen tökéletes lenne.)

Továbbá azért hazánknak van tüzérsége is -jó tudom a tüzérség sem éli fénykorát - azokkal is oda lehet ám sózni, ha precízen és okosan használják. Örüljünk annak, hogy Magyarország nem áll hadban senkivel, bár mivel NATO ország vagyunk, így egy esetleges Magyarország elleni katonai fellépés esetén elméletileg a teljes NATO haderőt hazánk védelmére lehetne mozgósítani. Bocsi, hogy kikeltem a stravag surat-ra, de nem bírtam tovább, hogy egy ilyen idióta provokálja, sértegesse a válaszolókat. A többi válaszadótól elnézést kérek!

2013. dec. 3. 08:33
 22/37 anti paladin ***** válasza:

Tévedésben vagy, január elseje óta nincs röpképes mi-24-ünk. Csak ezt nem adták le a szokásos hírportálokon, csak a szakmai források említik, feltüntetve a megfelelő hm nyilatkozatokat és dokumentumokat. Korábban volt összesen két darab, azok üzemideje 2012. dec. 31-én járt le. A mi-8-ak üzemideje idén jár le, marad 7 vagy kevesebb (pontos számot nem lehet tudni, titkosították...) mi-17 de azokat is nagyjavítani kellene. Állítólag az oroszok megnyerték a nagyjavításra kiírt tendert több mint fél éve de azóta is csak a lapítás megy. Szóval nincs értékelhető mennyiségű helikopterünk, az olasz szerződés pedig még sehol nincs.

Gunship jó cucc de egy darab árából kb. 100 leopard 2a4 jön ki. 100 darab tankot nehezebb kilőni mint egy darab repülőt (nincs lelőhetetlen repülő, egy darab mint olyan egyszerűen kevés, 2-3 darab meg túl drága nekünk). Ráadásul 1 darab repülő egyszerre csak egy helyen lehet jelen, 100 tankot pedig igény szerint szét lehet osztani két három helyszínre. És az is tuti, hogy az ac nem tud magával vinni 4200 lőszert a nagyágyúhoz. Ráadásul tankokkal egyszerre nagyobb területet lehet tűz alá venni. Szóval kell a légi fölény amit elvileg a Gripenek meg is adnak de pár darab levegő-föld fegyverzetű gép nem célszerű.

2013. dec. 3. 09:23
 23/37 anonim ***** válasza:
28%
Gunshipek, tankok, gyalogos támadás (???).... Na erre vagytok jók, hogy ezekről fantáziáljatok. Remélem prémiumot is kaptok az adómból, semmirekellők!
2013. dec. 3. 09:30
 24/37 Marczell ***** válasza:
Azért arra kíváncsi lennék hogy mit dolgozik ez a kedves adófizető polgártársunk, mert nagyon fontos embernek állítja be magát!
2013. dec. 3. 09:36
 25/37 anti paladin ***** válasza:

Az oké, hogy most nem akar senki megtámadni minket de mi van ha mondjuk 10-15 év múlva valami/akármi miatt szarba kerülünk? Az oké, hogy majd a Nato jól megvéd minket de azért azt is észben kellene tartani, hogy ha valaki ránkmászik akkor ott nagy gebaszok vannak és a natonak kisebb gondja is nagyobb lesz mint a mi kis országunk. Plusz időbe kerül amíg ideérnek.

Másik példa: anno a szerb buliknál is készenlétben álltak a katonáink, nehogy betévedjenek a túloldalról. Hadsereg nélkül mehettünk volna kuncsorogni a szomszédokhoz, hogy ugyanmár "lécci védjetek meg de gyorsan gyertek ám mert be vagyunk szarva".

Sánta példa de ennyi erővel csökkenthetnénk a rendőrség létszámát is mert majd a polgárok megvédik magukat és az értékeiket ahogy tudják (erről azért ne indítsunk párhuzamos vitát).

Valóban nem kell ide gunship, 100 tank és társai de azért azt is látni kell(ene), hogy a mostani eszközparkkal kb. senkinek nem vagyunk ellenfelek.

Hadsereg sem azért kell mert most nyugi van. Azért kell, hogy ha netán bajba kerülnénk akkor kéznél legyenek mert nem lenne idő katonákat képezni, fegyvereket beszerezni.

Ráadásul ha leszereljük a sereget, a natonak valami extrát kellene felkínálnunk az önvédelmi képesség hiánya miatt. Mit kínálhatnánk? A hadiiparunk ehhez kevés (ráadásul tuti alacsony áron kellene kínálni a technológiát a partnereknek), hosszú távon a missziós küldetések kevésnek bizonyulnak mert nem veszünk részt közvetlen harci cselekményekben. Elég hamar kivágnának minket. Fel lehet hozni az izland példát de azért azt is tudni kellene, hogy nekik nem véletlenül nincs saját hadseregük.

2013. dec. 3. 10:23
 26/37 anonim ***** válasza:

Sokadik személyeskedés érvek helyett. Nem csodálkozom. Mit számít ebben a vitában hogy voltam-e katona, akartam-e az lenni, alkalmatlan vagyok-e, hol voltam a gátépítés alatt, mit dolgozok, fontos ember vagyok-e, stb, stb. Azért egy párra válaszolnék. Nem vagyok fontos ember, műszaki területen dolgozok egy nagyvállalatnál, az árvíz alatt (és után még) két hétig dolgoztam, nem konkrétan homokzsákpakolást, de a munkámmal összefüggő egyéb hozzá kapcsolódó területen. Nem voltam katona, sokáig küzdöttem a sorozásokon, hogy ne legyek, mindig alkalmasnak találtak, 178 cm, 75 kg vagyok, teljesen egészséges. (itt jegyezném meg , hogy minden épelméjű ember polgári szolgálatra ment, úgy csak egy rakás pénzébe került, hogy kiesik az életből, de legalább nem az alkoholista tisztek üvöltöttek neki 10 cm-ről az arcába)

Én nem kérek semmilyen adatok tőletek, csak érveket.

A katonaságot "fejleszteni" csakis support területen kéne, pl katonai orvosok, logisztikai rész, műszak. Olyan területeken, ahol békeidőben is tudnak dolgozni, nem csak játszadozni. Szerencsétlen fiatalok be vannak hülyítve, nézzétek meg az itteni kérdéseket, mennyien akarnak katnák lenni, de mind Rambo akar lenni, harckocsizó, vadászpilóta, nindzsa. Ezekre baromira semmi szükség. Mintahogy gyalogosrohamelhárító géppuskára sincs.

Közgazdászok és infósok vívják a háborúkat a fejlett országokban.

(segítek picit nektek: NATO kötelezettségekkel, teljesítésekkel kell érvelnetek, nem személyeskedéssel)

2013. dec. 3. 10:27
 27/37 Marczell ***** válasza:
Úgy tűnik ebben a kommentedben már felsorakoztatsz érveket és nem csak ordibálsz és bőgsz mint az előzőekben. Ezért nem lehetett téged komolyan venni eddig.
2013. dec. 3. 10:49
 28/37 anonim ***** válasza:
Olvass már vissza ki kezdett személyeskedni, mert leírtam hogy én (és rajtam kívül pár millióan) azt gondolom, hogy a közös pénzből katonásdit játszanak.
2013. dec. 3. 11:36
 29/37 Marczell ***** válasza:
Milliók nevében beszélsz, te valami próféta lehetsz! A saját véleményed fogalmaztad meg, nem másokét.
2013. dec. 3. 12:04
 30/37 anonim ***** válasza:

Szerintem jól járnánk új harci helikopterekkel ha jelenleg nincs.

Ebből a két típusból kellene szerintem választani:

[link]

[link]

És ráadásul csak 2-fős személyzet kell rá nem úgy mint a Leopard 2-es harckocsira amire 4 főt (parancsnok, irányzó, töltőkezelő, vezető) kell ki képezni. Ha ne adj Isten lenne valami 40 ilyen helikopterrel meg a nehéz tüzérség segítségével könnyedén meg tudnánk állítani egy páncélos és gyalogsági támadást, úgy, hogy a gyalogságot meg a páncélosokat be se kellene vetni maradnának a tüzérségi ágyúk védelmében. Szóval az a lényeg ha lennének ilyen helikoptereink, akkor kevesebb embert kellene kiképezni a használatukra ami szerintem elég jelentős spórolás lenne még azt is figyelembe véve ,hogy elég drága egy ilyen szerkezet de, hosszútávon megérné az árát szerintem.

Harckocsik ellen nagyon hatásos tud lenni pár ilyen helikopter.

2013. dec. 3. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!