Milyen talpbetét van a katonai bakancsban?
Nekünk annó csak egy sima filc betét volt. De nem attól lesz az ember lúdtalpas. Hanem a mai saroknélküli divattól. Hogy a sarok és a talp egy szinten vannak. A talp és a sarok magasságának az aránya fontos. Ezt mindjárt gyaloglási teljesítményen is észre venni.
Egyébbként nem magamtól tudom. Olvastam egy ortopéd orvos írásában, de már nem mondom meg, hogy hol. De tapasztalatból megerősíthetem.
"a lúdtalp például a rossz cipő miatt alakul ki"
Mert ez egy gyakori félreértés. A lúdtalpnak/boltozatsüllyedésnek genetikai oka van, valaki vagy azzal születik, vagy nem. Olyan nincsen, hogy aki lapos talpú cipőt hord, annál kialakul, mert akkor már minden converse-fannak lúdtalpa lenne.
Katonai bakancsok
Jellemzően vékony (max 3 mm vastagságú) talpbetéttel hordják, mert a katonáknak 5-10-20-50 kilométereket kell benne egy-egy nap legyalogolnia. Ha vastagabb talpbetétet hord, akkor a talpbetét puhasága miatt a láb minden egyes lépésnél annyira megsüllyed a bakancsban, hogy a bakancsok belső bőr sarka elkezdi lehúzni a bőrt a viselő sarkáról. Ez pedig nyílt sebhez vezet. Ezt a katonák kerülik.
Ez kínai utángyártott, de így kell elképzelni egy standard issue katonai bakancsbetétet.
Remélem segítettem, honvédtiszt vagyok egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!