Hogyan lehet valaki katona?
Tehát mit kell tennem hogy katona legyek?
Még van pár évem a 18-hoz de szeretném tudni.
Illetve milyen végzetséggel milyen rendfokozatot kaphatok?
Battlefield nem érdekel.Maradok a CoD-nál ;)
Sőt!
RÉgebben CoD-oztam napi szinten multiban.
De ismétlem.
Nem ez volt a kérdésem.
Elvégzed a középiskolát, ha értettségit szereztél vele, akkor vagy a Közszolgálati Egyetemre mész vagy a szentendrei tiszthelyettesi akadémiára vagy egy toborzó irodában jelentkezel...
Ha bármilyen felsőoktatási intézmény programjában végeztél, zászlósként indulsz, ha Közszolgálatin végeztél, hadnagyként, ha kiemelkedően jól végezted főhadnagyként kezdesz, de erre eddig talán 1x volt példa, ha a tiszthelyettesit végezted el, zászlósként kezdesz , ha egy tob. irodán jelentkezel 8. ált.-al köz legényeszel, ha érettségivel, akkor őrmesterként.
És leírnátok hogy milyen rendfokozat van?
Úgy értem hogy mi miután.. keresgéltem de ott csak felsorolták
Az utolsó előtti táblázatot nézd minél "több" a csillag annál magasabb a rendfokozat. Kb. 1 éve a "honvéd" rendfokozat "közkatona" lett, a tiszthelyettesi állomány kategória pedig "altiszt".
7. válaszhoz kiegészítés: "civil" diplomával a szakmai tapasztalatnak és a megpályázott beosztásnak megfelelő rendfokozattal kezdesz (inkább tiszti rendfokozatok jellemzőek, de főtiszti is előfordul). Ha bemész a toborzó irodára egy érettségivel a kezedben nem leszel automatikusan őrmester, az érettségi a minimum követelmény hozzá.
Köszönöm :)
És még lesz néhány kérdés ;)
Mi legyek?Nem renfokozat.
Ezt én döntöm el vagy a feletteseim?
Pl.: szivesen lennék lövészdandár vagy tűzszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!