Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katona (nő) szeretnék lenni,...

Katona (nő) szeretnék lenni, mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Most vagyok 14 éves és nagyon szeretnék elmenni katonának,csak nemtudom még hogy hogy vannak az ilyen dolgok, pl. hova kell jelentkeznem tudom hogy csak 18 éves kortól lehetek.de addig is hova vagy mit kell csinálnom? Segítsetek , köszi előre is! :)?

2013. okt. 28. 20:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Igaz !de akkor is :)
2013. okt. 28. 21:26
 12/20 anonim ***** válasza:
inkább legyen magyar honvéd, mint amerikai vagy izraeli (mert a napokban volt erre példa, hogy oda akart valaki innen bevonulni, nem állampolgárként)
2013. okt. 28. 21:42
 13/20 anonim ***** válasza:
8%

legyen magyar honvéd, de senki közülük ne menjen se afganisztánba, se irakba, se máshova!

hogyha oda viszik őket meghalni, akkor inkább ne legyen katona!

2013. okt. 28. 21:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Így van. A hazádat szolgáld ne a külföldit. Ha oda mész csak azért hogy harcolj akkor önző vagy nem nemes. Csak azért mész oda mert harcolni akarsz nem azért mert a hazádat véded. Tehát gondolkozz el mit is akarsz valójában.
2013. okt. 29. 10:44
 15/20 anonim ***** válasza:

#13-as válaszoló:

hány magyar katona halt meg Afganisztánban és Irakban? Sokan meg is haltak...Konkrétan öt emberről tudok, és azért elég sok váltás volt kint. USA legalább négyezer katonát veszített, Németország és jóval többet, mint négy, britekről nem is beszélve...mi az, hogy sok? Ez elég tág fogalom nem gondolod? Egyébként Magyarország nemzetközi szerződést írt alá (tudod NATO). Nem jókedvükből mentek ki a magyar honvédek a Közel-Keletre... Nem szeretem, amikor valakinek ilyen kevés tudással ilyen nagy szája van. Előbb gondolkozz és csak azután írkálj!

2013. okt. 29. 17:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Jajj! Egyébként kedves kérdező!

A toborzóirodákban lehet jelentkezni, illetve ahogy már leírta az egyik válaszoló érdemes előtte a NKE-t elvégezni (tiszti rendfokozat jár vele). Ezek után úgyis meglátod, hogy milyen beosztásban tudod elképzelni magadat. Egyébként a fizikum természetesen számít, no meg persze -véleményem szerint- az ész. A 13-aska például azért nem lehetne honvéd, mert azért van egy IQ szint ami alatt nem vesznek fel a MH-hoz.

2013. okt. 29. 18:03
 17/20 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy okosabb vagyok, mint te.

Tudod a minimum elvárás egy válasznál az, hogy a válaszoló tisztában van azzal, hogy mire is válaszol. Tehát ismeri a témát, témakört.

Ráadásul, te a saját álláspontodat írtad le egy olyan témáról, amiről fogalmad sincs úgy, hogy nem válaszoltál a kérdésre. Válaszoltál nekem, gondolván, hogy hú most megsértesz. Pedig magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt, azzal, hogy még ezek után sem voltál képes ráguglizni arra, hogy hány magyar honvéd esett el Irakban és Afganisztánban. Ezek után szerintem ne írj ebben a témában!

2013. okt. 29. 19:57
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Én szomorúan figyeltem a kommenteket, mivel jó pár évet voltam már misszión(Afganisztán, Koszovó, és ha Isten megsegít még leszek is... Nos, elvégzed a középiskolát, ha értettségit szereztél vele, akkor vagy a Közszolgálati Egyetemre mész vagy a szentendrei tiszthelyettesi akadémiára vagy egy toborzó irodában jelentkezel... Én támogatom ezt a döntésedet, és remélem, hogy meg is valósul.
2013. okt. 30. 18:54
 19/20 kapuciner ***** válasza:
Azért azt vegyük már figyelembe, hogy a kérdező 14 !!! éves, és nem politikus. Mire 18 éves lesz, addigra sok víz le fog folyni a dunán, berobbanhat az életébe a nagy Ő, akkor pedig a hormonok teljen mást fognak diktálni, mint a jelenlegi csalódott érzések. Arról nem beszélve, hogy akkor már a letegezést sem biztos, hogy el fogja fogadni a kisasszony.
2013. nov. 13. 15:58
 20/20 Marczell ***** válasza:

Most leszel középiskolás, ezért ezeket javaslom:

Érdemes a középiskolában atlétikázni, fejleszti az erőnléted (erő-állóképesség) valamint a kitartásod (keringés rendszeri állóképesség). Emellett tanuljál szorgalmasan, próbálj minél jobb érettségit letenni, érdemes lenne katonai alapismeretből is érettségi vizsgát tenned, az egy kicsi betekintést nyújt a katonaság világába.

Miután leérettségiztél három út áll előtted, mint kedves honvéd társunk is megfogalmazta,

a, toborzó iroda és jelentkezel a Honvédség Legénység állományába

b, mész az Altisztképző Akadémiába, itt értelemszerűen Altiszti katonai végzettséget szerezhetsz

c, Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Katonai Vezetői szakra mész, ha ezt elvégzed akkor Katonatisztként vonulhatsz be a Magyar Honvédségbe.

Persze addig több év fog eltelni, változhat a véleményed, talán más szak fog megtetszeni neked, de ha ezen a pályán maradsz akkor sok kitartást kívánok Neked (na meg ha másikra mész)!

2013. nov. 13. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!