Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honnét tudjuk, hogy egyáltalán...

Honnét tudjuk, hogy egyáltalán volt "Mohácsi csata"?

Figyelt kérdés

Régóta szeretném újrajátszani a Mohácsi vészt a róla kialakított játékkal, ami elvileg ingyenesen letőlthető valahonnan...Én semmit sem találtam róla, csak ígéreteket hogy majd meglesz a játék [link]

Battle of Mohacs címmel egy Total War motorra épült addon vagy mi az.

Elvileg "Készítsünk csatateret! A SEGA a Medieval II: Total War játékba beépített egy titkos funkciót, amelyet egy kód beírásával hívhatunk elő, és amely funkcióval csatatérkészítő módban indíthatjuk el a játékot. A tervek alapján lehetőség nyílik benne a terep aprólékos egyengetésére, amelyet fákkal, bokrokkal és mindenféle tereptárggyal tehetünk gazdagabbá. Mint egy 3 dimenziós szobrász, úgy dolgozhatunk a programmal"

[link]

Én semmilyen kódot nem találtam sehol. Eredetiben van meg a Total War széria.

Próbáltam utánanézni, hogy milyen egységek harcoltak Mohácsnál és egészen a 100-110 ezresd török hadtól az 50-60 ezresesig minden cariációt olvastam -.-

A harc kimeneteléről is sok egymásnak ellentmondó történészek által elmondott verzió van, pl hogy szétágyúzták a lovasrohamottól a janicsárok lőtték szét puskával is, mert az ágyúk el sem találtak minket-ig.

Találtam egy érdekes írást, hipotézist, mely szerint akár nem is volt ilyen csata : "Aranyi László · Kiemelt hozzászóló · SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Szép, szép, csak köze nincs a történelmi valósághoz. Mohácson semmiféle csata nem volt, egyetlen "csatában elesett" katona sírheltté sem találták meg abból a korból, tömegsírokat meg főleg nem. Játék a technikával, butítás magasfokon.

A török nép nem állt hadban a magyarral, Több budai pasa is magyar volt, amelyik meg nem, az pedig magyarul intézte levelezéseit...

A törökök egyetlen várunkat, egyetlen templomunkat nem rombolták le, ellentétben a Habsburgokkal, akik "felszabadítottak" bennünket.

A török támadás egyértelműen Bécs felé irányult, a tengeri vereséget próbálták szárazföldön ellensúlyozni. A "magyar" várakban többnyire magyar vagy német zsoldosok szolgáltak, a magyar hadsereg egészen máshol dekkolt. Valahol Szeged környékén, ha jól emlékszem.

Erdélyt meg soha ne mfoglalták el a törökök, habár az is magyar terület.

Válasz · Tetszik

· Bejegyzés követése · 2011. november 28., 19:12"

forrás : [link]

Lehet nem is volt Mohácsi csata?

2013. okt. 22. 20:27
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Herbert Illig-et sosem cáfolták !
2013. okt. 28. 14:31
 22/27 bumbi02 ***** válasza:

Illiget egy érettségivel rendelkező ember is cáfolná...

Az összeesküvést ő csak arra alapozta, hogy Európában kevés lelet fellelhető a korszakból, és ő csak európai összeesküvést szőtt... Az hogy ebben a hamisított 300 évben a Tang-dinasztia élte mindennapjait, az őt nem zavarja.. Az hogy az arab és kínai kereszthivatkozások cáfolják, az nem zavarja... Az hogy manapság C14-es módszerrel elég pontosan meghatározható egy tárgy kora, az nem zavarja.. Az oszlói múzeumban lévő vikinghajók nem zavarják, főleg hogy a vikingekről az arabok és angolok egyaránt írtak.

A király szót (král) a szlávok Nagy Károly nevéből képezték... Már a 9. században..

És az, hogy az invesztítúra harcok során se a pápaság, se a császárok nem leplezték le a másikat, az meg teljesen érthetetlen..: )

Illetve, hiába veszünk ki 297 évet a történelemből, a hold- és napciklusokat nem tudod hozzáigazítani... Minimum 530 évet kéne kivenni a történelemből - egy csillagász szerint - hogy hozzáigazítható legyen..

2013. okt. 28. 15:01
 23/27 A kérdező kommentje:
Valótlanságokat beszélsz ! Itt részletesen kifejtik a valóságot és megcáfolják azt a sok zagyvalékot amit a cáfolni akarók meg te hánytak össze http://www.youtube.com/watch?v=66ZD8G6r9nI
2013. okt. 28. 15:06
 24/27 bumbi02 ***** válasza:
Mi a valótlanság abban, amit mondtam?:)
2013. okt. 28. 15:12
 25/27 anonim ***** válasza:

Azért a csata ténye az nyilvánvaló,ezen kár vitát nyitni.

A tömegsírokat feltárták azóta./,A halottakat pedig a szigetvári vár akkori úrnője Kanizsai Dorottya temettette el a jobbágyaival./

2013. nov. 2. 17:03
 26/27 anonim ***** válasza:

"10000 új legkorszerűbb Velenczei kovácsolt vas puskával lőtték le a magyarokat a törökök, amit a nyugatiak adtak nekik. "

Általános iskolás tananyag, hogy Velence az Oszmán Birodalom szövetségese volt...

2013. nov. 2. 19:16
 27/27 anonim ***** válasza:
Apám azt mondta hogy nem is Mohácsnál történt a csata hanem csak Mohácstól nem messze történt.Lehet hogy akkor még az volt Mohács.Amúgy meg ha síkság helyet a hegyekben csatáznak nem valószínű,hogy ott jól tájékozódnának.Hát a történelmet nem lehet vissza fordítani.
2013. nov. 2. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!