Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honnét tudjuk, hogy egyáltalán...

Honnét tudjuk, hogy egyáltalán volt "Mohácsi csata"?

Figyelt kérdés

Régóta szeretném újrajátszani a Mohácsi vészt a róla kialakított játékkal, ami elvileg ingyenesen letőlthető valahonnan...Én semmit sem találtam róla, csak ígéreteket hogy majd meglesz a játék [link]

Battle of Mohacs címmel egy Total War motorra épült addon vagy mi az.

Elvileg "Készítsünk csatateret! A SEGA a Medieval II: Total War játékba beépített egy titkos funkciót, amelyet egy kód beírásával hívhatunk elő, és amely funkcióval csatatérkészítő módban indíthatjuk el a játékot. A tervek alapján lehetőség nyílik benne a terep aprólékos egyengetésére, amelyet fákkal, bokrokkal és mindenféle tereptárggyal tehetünk gazdagabbá. Mint egy 3 dimenziós szobrász, úgy dolgozhatunk a programmal"

[link]

Én semmilyen kódot nem találtam sehol. Eredetiben van meg a Total War széria.

Próbáltam utánanézni, hogy milyen egységek harcoltak Mohácsnál és egészen a 100-110 ezresd török hadtól az 50-60 ezresesig minden cariációt olvastam -.-

A harc kimeneteléről is sok egymásnak ellentmondó történészek által elmondott verzió van, pl hogy szétágyúzták a lovasrohamottól a janicsárok lőtték szét puskával is, mert az ágyúk el sem találtak minket-ig.

Találtam egy érdekes írást, hipotézist, mely szerint akár nem is volt ilyen csata : "Aranyi László · Kiemelt hozzászóló · SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Szép, szép, csak köze nincs a történelmi valósághoz. Mohácson semmiféle csata nem volt, egyetlen "csatában elesett" katona sírheltté sem találták meg abból a korból, tömegsírokat meg főleg nem. Játék a technikával, butítás magasfokon.

A török nép nem állt hadban a magyarral, Több budai pasa is magyar volt, amelyik meg nem, az pedig magyarul intézte levelezéseit...

A törökök egyetlen várunkat, egyetlen templomunkat nem rombolták le, ellentétben a Habsburgokkal, akik "felszabadítottak" bennünket.

A török támadás egyértelműen Bécs felé irányult, a tengeri vereséget próbálták szárazföldön ellensúlyozni. A "magyar" várakban többnyire magyar vagy német zsoldosok szolgáltak, a magyar hadsereg egészen máshol dekkolt. Valahol Szeged környékén, ha jól emlékszem.

Erdélyt meg soha ne mfoglalták el a törökök, habár az is magyar terület.

Válasz · Tetszik

· Bejegyzés követése · 2011. november 28., 19:12"

forrás : [link]

Lehet nem is volt Mohácsi csata?

2013. okt. 22. 20:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
33%
Rohadjon rá a műanyag lakat arra a sehonnai bitang emberre, aki tagadja a mohácsi vészt! Meggyalázod a hősi halottak emlékét, te lator!
2013. okt. 23. 16:50
 12/27 anonim ***** válasza:
38%
Apádat pontozd le, te mohácsi vész tagadó!
2013. okt. 24. 09:53
 13/27 Shai-Hulud ***** válasza:

Tényleg, jó a kérdés!

Honnan tudjuk, hogy egyáltalán volt "középkor"?

És azt honnan tudjuk, hogy éltek-e az őseink?

Most hogy belegondolok, lehet, hogy mi sem létezünk??? :-o

2013. okt. 24. 10:35
 14/27 anonim ***** válasza:

14-vicces, de tkp. csak a jelen van. A múlt már nincs, a jövő még nincs. A jelen van. Ezért olyan fontos (a zen-buddhizmusban nagyon is kifejtett módon): az itt és most. Természetesen és logikusan, mivel csak a jelen VAN- az örökkévaló is ezen a jelen pillanaton keresztül ragadható meg. Már, akinek sikerül. Már, akit ez érdekel.

-aa-

2013. okt. 24. 10:42
 15/27 Shai-Hulud ***** válasza:

Igen tudjuk, hogy csak a jelen VAN.

Valamint azt is, hogy a múlt pedig VOLT.

Ugye te is tanultad az igeidőket?

Magyarban nem bonyolult ám! :-)

2013. okt. 24. 11:10
 16/27 anonim ***** válasza:
ja, bocs #16, nem szóltam, vedd olybá. delete
2013. okt. 24. 11:13
 17/27 A kérdező kommentje:

bumbi02 hát ez az, hogy ezt feltárták azt nem találtak semmitsem.

Mondjuk érdekes belegondolni, hogy a tőrténelem nagy csatái megtőrténtek-e amióta tudjuk Illigtől, hogy a kora középkor kb megsem tőrtént. Az egyház a gazdag uralkodókkal kreálták meg !

2013. okt. 26. 00:57
 18/27 Shai-Hulud ***** válasza:

Most nem azért, de Heribert Illig elméletét már számtalan ponton megcáfolták.

Ha már hivatkozol rá, legalább a tényekkel tisztában kéne lenni.

2013. okt. 26. 01:24
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, most elolvastam, hogy a feltárt sírok miről tanúskodnak : http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
2013. okt. 27. 22:45
 20/27 bumbi02 ***** válasza:

Azért aki képes Herbert Illig százszor cáfolt elméleteire hivatkozni...Úgy érzem kár bármit is írni...

Gondolom az hogy találtak 5 tömegsírt, az neked nem jelent semmit..

És az hogy Erdélyt sose foglalták el a törökök.. Menj vissza inkább a suliba, és járj rendesen történelem órákra, hogy miért is nem foglalták el...

2013. okt. 28. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!