Ausztriában és Svájcban tényleg kötelező a katonai szolgálat?
Figyelt kérdés
Ez alapján néztem, bár nem tudom mikori, de a piros területeken sorkatonai szolgálat van elvileg.
2013. okt. 12. 21:34
11/13 A kérdező kommentje:
Jó, akkor pl. ahol engedélyezett, mondjuk Németo.-ban, és tegyük fel van még kötelező katonai szolgálat, akkor a kettős állampolgároknak minden esetben muszáj?
2013. okt. 13. 11:29
12/13 anonim válasza:
Természetesen. Minden önmagára valamit is adó országban kötelező.
13/13 anonim válasza:
Minden állam maga dönti el mit követel.
Pl.: Magyarországon....amíg volt sorkatonai szolgálat... ha valaki elmúlt 18 éves és nem volt még 30, akkor be kellett vonulnia. Ha megfelelően igazolta, hogy valahol (ahol kötelező, és nem önkéntes) már leszolgálta az idejét akkor mentesült. De Pl. ..ha jól tudom a románoknál a 90-es években sz-tak rá. A román -magyar kettős állampolgárt szó nélkül besorozták, tök mindegy mit igazolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!