Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek melyik a szebb...

Szerintetek melyik a szebb hivatás: vadászpilóta vagy vizimentő? Nem feltétlen hazai szempontból, hanem úgy összességében bárhol a világon. Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

2013. szept. 11. 18:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
52%

Szia,

ne figyelj a liberalistákra,szerintük nem kell fegyver,mert akkor nem lesz háború, csak azt felejtik el,hogy a békéhez háború kell.

Szerintem mindkét hivatást degradálni hülyeség. Azért az életmentőkre ne mondjuk már,hogy idióták. Igenis fontos amit csinálnak, hisz a bajbajutottakat ők mentik ki és ők adják az elsősegélyt a mentők kiérkezéséig.Szerintem ezt ne is vitassuk lehet,hogy vannak hátulütői, de egy megmentett életnél aligha ér többet valami.

A vadászpilóta : Én vadászpilóta akartam volna lenni,sőt ha tehetném az is lennék, viszont elég kemény fizikai megkötései vannak és az NKE sem a gyengeségéről híres. Sokan arról beszélnek,hogy a vadászpilóta gyilkol. Igen,valóban parancsra öl. De a vadászpilótákról kevesen tudják,hogy életeket is mentenek,az ő hivatásuk nem csak a gyilkolásból áll. Mellesleg inkább én öljek,mint engem. Inkább a hazámat támogatom,mint elárulom. Szóval itthon a Gripenek vannak rendszerben,igaz a magyar pilóták rendkívül kevés rep.órával rendelkeznek,mivel drága reptetni a gépeket. Ha vadászpilóta leszel, készenléti szolgálatot fogsz adni, ami azt jelenti,hogy te fogsz elsőként reagálni a riasztásokra. Elsősorban az eltévedt gépeket kell "befogni" azonosítani és szükség esetén földre kényszeríteni,útbaigazítani vagy kísérni. Gyakorlatokon a légiharcot és a levegő-föld harcot is gyakorolják. Tehát nem csak az ellenséges repülőktől nyújt védelmet, hanem egy terület felett őrjáratozik ha pedig észlel valamit,akkor parancs szerint cselekszik megfigyelés-megsemmisítés. A földi egységeket is támogatni kell,irányított vagy nem irányított fegyverekkel,még a géppuskákkal is. A repülés pedig egyfajta szabadságot ad, még ha a gépnek és a pilótának is vannak fizikai korlátai.

Szerintem a világ legjobb hivatása. :)

2013. szept. 15. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!