Mennyi pénzre és milyen fegyverekre lenne szükség hogyha olyan hadsereget szeretnénk felállítani ami képes magyarországot teljes mértékben megvédeni? Pl milyen tankok kellenének, és miből mennyi?
Szomszédos országok ellen kéne legalább 150 vadászbombázó. Eurofighter, Super Hornet, Su30/35, Rafale, én ezekből választanék, 4+ generációs gépek, ha a NATO nem avatkozik be akkor ennyivel meg lehetne szerezni a légifölényt. Persze ha az ukránok ellen is kéne harcolni akkor valószínűleg több kéne.
Légvédelmi rakétákból beszereznék S-300-asokat vagy az újabb 400-ast ha eladnák egyáltalán, annyit , hogy lefedjék az ország területét, sőt, még jusson a szomszédokéra is, hogy az esetleg felszálló gépeikre lehessen indítani a rakétákat.
Kis hatótávolságú légvédelmi rakétákat is vásárolnék és légvédelmi gépágyúkat a csapatlégvédelem végett.
Helikopterekre is szükség lenne a csapatok támogatása számára, ezekből a Mi28N, AH64 vagy a Ka52-es jöhetne szóba. Vagy esetleg a Mi24-eseket tenném repülőképessé és fejleszteném, melléjük szereznék még be pár tucattal vagy a Mi28-asokat egészítenék ki. Helikopterekből is kb 100-ra lenne szükség, ha az összes szomszéddal harcba keverednénk (itt is az ukránok lennének a gond), persze ezeket is meg a repülőket jól szét kéne telepíteni, nehogy egy esetleges támadás esetén túl sok megsemmisüljön.
Tankokból Leopard II, Merkava IV, Abrams vagy T90-et vásárolnék, legalább 1500-1800 darabot.
Plusz még vennék jó pár 100 vontatott lövegeket és önjáró löveget.
Nagyjából ennyi jutott eszembe így hirtelen.
Ja, és 7-es! Az USA haderejének nincs 20ezer tankja, de nekünk annyi kéne mi? :DDDDDDDDDDDDD Hol tárolnád?
Na vizionálom, hogy a 7-es milyen világot akarna:
- Mindenki (nők is férfiak is) 18-25 éves koruk között katonának menne
- Mindenhol katonák, ellenőrző pontok, bunkerek, laktanyák lennének
- Mindenkit kiképeznének ÖÖÖÖÖLNIIIIIIIII :D
- EGÉSZ NAP HADKÉSZÜLTSÉGBEN LENNE AZ ORSZÁG, EGÉSZ ÉVBEN, MINDIIIIIIIIG :D
Aztán felébred a 7-es, leül CS-zni, meg COD-ozni, és recskázik közben :D
Én is meglepődtem a 20.000tankon:)
1 világháborúban elvesztettük a területeink 2/3 át,2 világháborúban még 3 falut,3 világháborúban mi lesz?
Biztos 1-2 világháború előtt is ezt mondták,minek hadsereg,úgysem lesz háború.A kérdés pedig csak elméleti,arra voltam kíváncsi hogy milyen fegyverek kellenének hogy megtudjuk védeni magyarországot pl egy román támadás ellen.Sajnos ahogy olvastam az értelmes kommenteket arra jutottam hogy ha egy újabb világháború kitör magyarország megszűnik létezni.Azért mert ilyen méretű hadseregre nincs pénz,se ember(mert gondolom a vezetők nemfogják a civil lakosságot besorozni).Ezért azon gondolkoztam hogy hogyan lehetne megoldani hogy megvédjük magunkat,kis gondolkodás után rájöttem hogy kb 100.000méh telepet kellene nyitni az ország határain (mint a végvárak) és oda telepíteni a cigányokat és felszerelni őket fémkereső detektorokkal 1 kereső kb 20.000forint tehát 1.000.000 x 20.000 = 2 milliárd ft.
Mellete felszerelni elit fémosztagosokat amiket már csúcskategóriás fémkereső szettekel fogunk felszerelni abbol kell egy 10.000 tehát 500.000 x 10000 = 5 milliárd ft.És mikor támadnak pl a románok szépen odavezényeljük a felszerelt cigányokat és egyszerűen szétszedik az ellenséges járműveket és már viszik a végváranként szétszórt 100.000 méh telep egyikébe és átvesszük 50ft/kg ért.Mivel egy tank 60 tonna így 3.000.000forintot kell kézbesítenünk a cigányoknak egy tankért.Garantált 2 nap elteltével a győzelem.
"Vezényeljenek ki téged a frontvonalra 7-es. Te lennél az első aki megdöglik"
Álmodoztok itt Románia ellen háborúról, meg frontvonalról kb mint az ovisok. 20000 tank, igen, rendkívül épelméjű...
Akkor a kérdésre válaszolva, a békehívő emberekkel ellentétben megpróbálok korrekt választ adni,de nem vagyok szakértő.
Tehát a jelenleg a MH létrehozására is rengeteg pénz kellene,mivel az a 6000 harcoló katona édeskevés.
Az összes szomszédos ország ellen nem tudnál hatékonyan fellépni,de nem is kell,mivel Ausztria,Szlovénia,Horvátország nem fog minket megtámadni,ahogy Ukrajna sem. Igazából aki esélyes az Szlovákia,Szerbia és Románia. Azt tudni kell,hogy a Szerbek sem valószínű, szimplán azért,mert Ukrajna. (Nem NATO tagállam).
Tehát marad Szlovákia és Románia, egyik országnak sincs igazán kemény hadsereg,ahogy nekünk sem.
Ha a hazát akarjuk megvédeni,például Romániával szemben, akkor kellene:
Légierő:
- 30-40 db Gripen,
- 6-8 db C-295,
- 10-15 db Jak - 130
- 10-15 db UH-/ Mi171
Földi egységek(keveset értek hozzá):
- 130 db LEO2A4+/Altay
- 300-400 db LAV/Rosomak/Patria/Boxer
- 170 G Mercedes/Iveco LMV
- X Rába H sorozat
- 60-80 db Pzh 2000
- 20 db M270
- 30 db Gepárd
- x Patriot vagy S-400
+ 2db Új 3d-s radar
Személyi felszerelés:
Gépkarabély: G36/AugA3/Ak63d
Mesterlövész: M24
Géppisztoly: Mp7
Rakéták: Rpg7
Rombolópuska: Gepárd M6
Géppuska: MG4
Pisztoly: G17 v G18 esetleg USP
Minden további a német katonák felszerelésével azonos.
Kb szerintem valami hasonló módon,de nem értek annyira hozzá.
Hát szerintem kéne legalább 10-15 birodalmi lépegető, a halál csillag, a hatalom gyűrűje és lehetőleg HULK.
De ha kisebb költségekből kéne dolgozni akkor 10-20 millió ásós milicista is megtenné ha egyszerre mozognának, nincs az a tank amelyik nem akadna el a Mariana-árokba.
Harmadik lehetőségnek felajánlanám Gyakori kérdések teljes válaszoló brigádját, ütőképes hadsereg lennénk, vannak köztünk, jobbikosok, baloldaliak, nagy magyarok, kis taknyok, külföldiek, szép vegyes ezred lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!