Atomrobbanás esetén mi a teendő?
"A radioaktivitásnak nem a rák a legrosszabb következménye egyébként, hanem az instant azonnali halál, ha olyan dózisban ér."
Igen. Hihető, hogy a rák jobb az azonnali gyors halálnál és ezt szerintem sokan be is fogják neked nyelni.
Egy atomrobbanásnál az első a villanás, ami az éghető anyagokat lángra lobbantja, illetve vakságot okoz. Ezzel egyidejűleg alfa- és gammasugárzást ad le magából, illetve elelktromágneses impulzus hatása is van, ami akár halálos dózisú röntgen sugárzást is jelenthet).
A második dolog a lökéshullám. Ha levegőben történik a robbanás, ez fokozott mértékű. Ez az epicentrumtól kiindulva hat, először kifele, majd a nyomás csökkenés után a kiegyenlítés miatt visszafele is.
Azaz ha atomrobbanás fényét érzékeled és még nem vakultál meg, keress egy mélyedést vagy falat amivel az első lökéshullámot átvészeled. Ezután ne állj fel, ugyanis egy ellenkező irányú lökéshullám is fog érkezni. Ha ezen is túl vagy, akkor már csak a radioaktív kihullást kell túlélned valahogy. Azt leginkább a fertőzött terület elhagyásával lehet, lehetőleg nem a kihullási terület irányába.
Nem tudom, de szerintem ne az irodai szék mögött keress ösztönösen fedezéket mint ezek a szerencsétlenek.
#26: Nem tudom honnan vetted amit írtál, de köszönő viszonyban nincs a valósággal.
Ha igazad lenne, a földön már nem élne ember, lévén eddig több száz hidrogénbombát robbantottak már fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!