Atomrobbanás esetén mi a teendő?
Figyelt kérdés
Függetlenül a világpolitikai helyzettől.... Ez msot csak egy felvetés részemről. mit kéne tenni ha atom villanást látnék a távolból? Ti mit tennétek?2013. szept. 3. 16:05
11/29 anonim válasza:
Nem túl logikus elmenni, ugyanis ritka, hogy két bombát dobnak ugyanoda, és vélhetőleg katonsákat se nagyon küldenek oda már, ergó onnantól fogva az elég biztonságos hely. A sugárzás meg lényegtelen, ha Mayak környékén még mindíg élnek (haldokolnak) emberek azok után, ahogy azt elszennyezték, akkor egy atombomba az túró.
12/29 anonim válasza:
A radioaktivitásnak nem a rák a legrosszabb következménye egyébként, hanem az instant azonnali halál, ha olyan dózisban ér.
13/29 anonim válasza:
De sok embernek van itt tapasztalata atomrobbanás terén!:o
14/29 anonim válasza:
Jó alaposan meg kell nézni, mert ilyen többé a büdös életbe nem látsz :DDDDDDDDD
15/29 anonim válasza:
Ahah szóval a sugárzás már lényegtelen? Érdekes úgy tudtam a robbanás után a leginkább veszélyes az a sugárzás ami ha erős szél van terjed méghozzá elég gyorsan.. De ezek szerint le kell szarni, hisz a robbanás után már nem kell semmitől félni hisz a közelben úgy sem dobnak le többet? Itt komolyan olyan baromságokat lehet olvasni, néhány embertől, hogy már ezekért külön öröm feljönni... Egyébként, szerintem ha látod a robbanást akkor már neked mindegy...
16/29 anonim válasza:
arccal a földre fekszel és betakarózol vizes pokróccal. Még ennyit sem tudsz?
17/29 anonim válasza:
Látom nem túl nagy szakértők az itteniek, én vegyész hallgató vagyok, így elmondom: Ha látsz egy atomrobbanást, azonnal menekülj, és szedj jódot, mivel atomrobbanáskor egy radioaktív jódizotóp is keletkezik, ami lerakódik a pajzsmirigyben, így rákot, és egyéb nyalánkságokat tud okozni. Az "atomvillanástól" nem ég ki a szemed, mert biztos láttál már videót az amerikai atomkísérletekről, és ott sem volt olyan mértékű fénykibocsájtása, hogy attól bárki is megvakulna. A fény nem hordozza a radioaktív részecskéket. Radioaktivitáskor egy atom egy másik, kisebb tömegszámú atommá bomlik. Ennek 3 lehetséges módja van. Az első az alfa-bomlás, ahol pozitív töltésű hélium atommagok (2proton, 2 neutron) "lövellnek" ki az atommagból. Ezt akár (hangsúlyozom AKÁR) egy vékony papírlap is elnyeli. ERősen ionizáló hatású, de hatótávolsága kb. 1cm A második a béta-bomlás, ahol nagy energiájú elektronok jönnek ki az atommagból, ennek közepes az ionizáló hatása, ellenben nagyobb a hatótávolsága, kb. 30cm. A gamma sugárzás a legveszélyesebb. Ez nem részecskesugárzást jelent, hanem elektromágneses sugárzást, aminek nagyon nagy az energiája. Vákuumban hatótávolsága végtelen nagy, és mivel elektromágneses sugárzás, a fény sebességével terjed. Csak nagy tömegszámú nehézfémekkel, pl.: ólommal gyengíthető. Szerintem a teendő egy nagy ólomköpeny felvétele, és eltűnés a világ másik felére. :D
18/29 anonim válasza:
"Ha látod azt a villanást, akkor az az utolsó, amit látsz, mivel kiég a szemed."
Ne hazudjál tündérke! Soha ne hazudjál!
19/29 anonim válasza:
"értem és ti mit tennétek ezután? pakolnátok és menekülnétek? ha igen merre tennétek ezt?"
Ennyire hülye nem lehetsz. A villanás irányára 180 fokot bezárólag. Gondolom te 90re vagy 60 ra. :D
20/29 anonim válasza:
"De sok embernek van itt tapasztalata atomrobbanás terén!:o"
Soknak. Többségüket még kiképezték rá, ami a rendszerváltás után már valahogy elmaradozott később teljesen megszűnt. A mai kölkök ilyet már csak hírből ismernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!