Ha az USA megtámadja Szíriát, a szíriai légvédelem tudná hasznosítani az orosz hajók radarjait?
Gondolom egy amerikai támadás esetén a HARM, JDAM, JSOW rakétákkal megsemmisítenék a szíriai légvédelem, radarok nagy részét.
A tengeren lévő orosz hajókat viszont nem mernék támadni.
Ezek lokátorai tudnának segíteni a szír járművekre telepített légvédelmi rakéták irányításában?
Persze hogy tudja!
Ha már a szíriai háború a téma, és közeledik az amcsi támadás, nézzük meg, mivel fognak támadni az amcsik...
Álítólag az első támadás az Arleigh Burke-osztályú rombolók-ról fog indulni. A térségben 5 ilyen hajó van: USS Ramage (DDG-61), USS Mahan (DDG-72), USS Gravely (DDG-107) USS Barry (DDG-52). Az Arleigh Burke osztály az Amerikai Haditengerészet egyik legkorszerűbb, irányított rakétákkal felszerelt rombolóosztálya. Növelte jelenlétét a Perzsa-öböl térségében az amerikai haditengerészet, miután megérkezett az Arab-tengerre a Truman repülőgép-hordozó is. / [link]
Ezeket a hajókat egy azonosítatlan tengeralatjáró is kíséri.
Szóval először a Tomahawk cirkálórakéták fogják támadni a szíriai célpontokat. Egy Arleigh Burke-osztályú romboló kb. 45 Tomahawkot szokot magával hordani. Egy amcsi tengeralatjáró meg (Seawolf,Virginia és Los Angeles) 12-t. Na most, az amcsiknak van egy módosított Ohio-osztályú tengeralattjárójuk is (USS Florida) ami 154 Tomahawkot bír hordani!!! Ami természetesen a helyszínen van.
A Szír katonaságnak lesz mivel elszórakoznia...
Időközben: Orosz hadihajók tartanak Szíria felé, mindenki a háborúra készül!
Az oroszok újabb 20 hadihajót küldtek járőrözésre Szíria és Ciprus közé, emellett az egyik legnagyobb hordozót, az Admiral Kuznyecovot is útnak indították.
A Kuznyecov úton:
Én is olvastam, hogy nem várható kiterjedt légi hadművelet, csak mondjuk 50-100 Tomahawk rakétát indítanak a kormány stratégiai pontjai ellen, figyelmeztetésként, megtorlásként.
Ezek ellen mennyire tudna védekezni a szír légvédelem?
Úgy tudom ezek alacsonyan repülnek, nehéz bemérni és megsemmisíteni.
"Na most, az amcsiknak van egy módosított Ohio-osztályú tengeralattjárójuk is (USS Florida) ami 154 Tomahawkot bír hordani!!!"
nem egy, négy.
USS Ohio (SSGN-726)
USS Michigan (SSGN-727)
USS Florida (SSGN-728)
USS Georgia (SSGN-729)
ma 18:28
Kösz az infót, erről nem tudtam.
(minden nap tanul valamit az ember)
Akkor most van egy igen és egy nem, a többiek nem a kérdésre válaszoltak.
Én nem igazán értek a rádiózáshoz, elektronikához, haditechnikához.
Meg tudnátok indokolni a választ?
Egy nem ismert kisugárzást csak a visszaverődések és a visszaverődési irányok háromszögelésével lehet megoldani, ami viszont tökéletes időzítést feltételez.
Fogd fel úgy, hogy a repülőgépet a hajóról megvilágítják, és a szírek csak azt látják ebből, hogy valamerre egy repülőgépet megvilágít valami. Egy megfigyelő csak az irányt tudja megmondani, de magasságot és távolságot nem. Két megfigyelő már képes erre, ha az adatokat nagyon pontosan időzítve egyeztetik és folyamatosan követik.
Repüléstechnikában ismert megoldás, de nagyfokú automatizáltságot és rendszerintegrációt követel meg, ami a szír légvédelem és az orosz haditengerészet között nincs meg.
Köszönöm a választ, tehát nincs meg ez a képességük.
De akkor elvileg lehetséges lenne, hogy az orosz hajók lokátorai vezessék célra a szíriai légvédelmi rakétákat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!