Mesélne valaki Jugoszlávia felbomlásáról, délszláv háborúról kicsit részletesebben?
Most voltam nyaralni a balkánon és több érintett országban is jártam és pl Boszniában még ma is rengeteg nyoma van a háborúnak. Lövések és robbanások nyomai látszanak sok régi épületen és ilyenkor gondol bele az ember, hogy mit élhettek át az ottaniak.
Próbáltam utánaolvasni neten, de ott leginkább csak politikai mozzanatok vannak leírva. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy az ottani lakosok mot éltek át. Láttam egy videót is a mostari híd felrobbantásáról, az üres városról is, de nem ismerem a részleteket, hogy ilyenkor mi történt a lakosokkal, mi történt velük. Tudták, hogy háború lesz és elmenekültek (hová tudnak menni?), óvóhelyeken voltak (ilyenek hol vannak?), harcoltak, vagy ott maradtak vagy idejük sem volt menekülni? Mi lett velük? Azt tudom, hogy sajnos rengetegen meghaltak. Egyszóval a háborúra a lakosok szemével lennék kíváncsi.
Köszönöm, ha valaki szán rám egy kis időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!