Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Japán fizet kártérítést...

Japán fizet kártérítést ezekért a tetteiért?

Figyelt kérdés
[link]

2013. aug. 7. 10:55
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Ja, és akkor is meghalt volna többszázezer ember, csak talán még rosszabb körülmények között. A japán civileket természetesen sajnálom, de mint írtam, a politikájuk hasznot húz ebből az áldozatból.
2013. aug. 15. 12:18
 22/42 anonim ***** válasza:

kispalekee:

Úgy látom nem ismered a japán kultúrát és ezért írsz ilyesmiket, hogy a japánok számára semmit sem jelent az emberi élet...

A történelemben nincs ha, meg volna...Ezt jobb ha leszögezzük. Lehet, hogy több ember halt volna meg, sok amerikai és japán katona és sok civil. De ez nem történt meg, a bombákat ledobták. Így nem történtek meg azok a dolgok. A volna meg a ha...A történelem nem vizsgálja ezt, ezt kérlek a matematika vizsgálja. Tegyük fel, hogy...

A japán fanatizmusról annyit írnék, hogy félreértés ne essék, a kínaiak sem voltak különbek, sőt az oroszok sem és a waffen ss-ben szolgáló katonák sem. Fanatikusok mindenhol voltak, sőt megkockáztatom most is vannak. lásd Horvát-szerb háborúk, vagy a koszovói népirtások.

A politikai haszonhúzásról annyit, hogy te melyik világban élsz? most komolyan! Minden nemzet hasznot próbál húzni szinte mindenből. Lásd Izrael még mindig a II. Vh antiszemita dolgain lovagol, a szomszédos országaink pedig vélt és valós sérelmeket hánytorgatnak fel, még a cigányság is folyamat picsog, hogy milyen rossz a sora. Itt mindenki a saját hasznát nézi! Kicsit nézz már körbe a világban és egyből észreveszed, hogy így van! Amúgy régebben olvastam, hogy egy japán cég felhőkarcolót építetett Kínába, de a tető dizájn egy napra hasonlított, ezért a kínai kormány nyomósan kérte a japán céget, hogy változtassa meg a terveket! Szóval Japán számára nagy szégyen ez az egész dolog, nehogy azt hidd, hogy csak úgy lapoztak volna!

2013. aug. 15. 12:38
 23/42 anonim ***** válasza:

'Úgy látom nem ismered a japán kultúrát és ezért írsz ilyesmiket, hogy a japánok számára semmit sem jelent az emberi élet... '

Miért, jelent? Valóban csak felületesen ismerem, de ezen ismereteim alapján úgy tűnik, hogy nem sokat jelent nekik. Esetleg valami konkréttal ezt meg tudnád cáfolni? Nyitott vagyok más vélemények megismerésére, de konkrétumot még nem olvastam.

Szégyen, nem szégyen, nem ismerik be a dolgot.

2013. aug. 15. 12:45
 24/42 anonim ***** válasza:

Mit kéne beismerni?

Amcsik az infóért egyből elengedték őket --> nem követtek el semmit

Oroszok is kicsit később ugyanúgy az infókért --> voltak felvetések..de mégsem bűnösök

Egyébként ilyeneket minden nemzet csinált már..US-ben is voltak az impotensek,melegek,bűnözők stb. kiirtása, szellemi megsemmisítés,nemtelenítés által. Rengeteg más dolog ez nem új, csak most ez a japán felkapott.

2013. aug. 15. 13:53
 25/42 anonim ***** válasza:

Kispalikee:

A japánoknak számít az emberi élet. Alapvetően a buddhizmus, sintoizmus és taoizmus a három fő vallás és mindegyik tiszteli az emberi életet. A japán kultúrában a becsület fontosabb az ember egyéni érdekeinél. Ezért van az, hogy ha a család egyik tagja valamilyen rossz dolgot művelt, amivel a család becsületén esett csorba, akkor ez a tag inkább kioltotta a saját életét, mert jobb ha ő meghal, mintha a tette beárnyékolja a család becsületét és ezzel kitaszítják a közösségből a család tagjait. ugyanis egy ilyen kitaszítás egyenértékű volt azzal, hogy a család létfennmaradása vált kérdésessé, magyarán az aki rituális öngyilkosságot követett el a saját életét áldozta fel a család életéért. Nem tudom mennyire tudod követni. Néha előfordult, hogy egy-egy szamuráj csődöt mondott és nem ölte meg magát, ilyenkor volt, hogy a felesége lett öngyilkos, hogy a saját életével lemossa a gyalázatot a családról. Mint látod a japán kultúrában a becsületnek nagyon fontos szerepe volt, sőt van még most is. Azt nem tudom, hogy honnan vetted, hogy Japán ezt nem ismerte be, mivel ezek történelmi tények. Fel szeretném hívni a figyelmedet, hogy nem egy US. Navy alá tartozó hajó járőrözik japán vizeken, plusz ugye amerikai támaszpont is van több helyen is Japánban. Szóval Japánt figyeli a Nyugat. Egyébként, ha valamilyen kultúrát nem ismersz, akkor nem fújolni kell, hanem utána kéne olvasgatni kicsit. Elvégre ráérsz nem?

2013. aug. 15. 14:36
 26/42 anonim ***** válasza:
Pont hogy nem fújoltam, hanem írtam, hogy nyitott vagyok más véleményekre. Köszönöm, hogy leírtad. Ráérni ráérek, de általában olyan dolgokról olvasok, amik érdekelnek. A japán kultúra pont nem. Akkor nevezzük becsületnek, ahogy írod, de az továbbra is fennáll, hogy európai szemmel igen érdekes képük van a becsületről (pl. becstelenség kapituálni, inkább haljon meg az ember valami hülye célért).
2013. aug. 15. 14:44
 27/42 anonim ***** válasza:
25.-nek üzenem "becstelenség kapituálni, inkább haljon meg az ember valami hülye célért" még mindig nem érti, és valszleg nem is fogja v akarja
2013. aug. 15. 14:45
 28/42 anonim ***** válasza:

Kispalikee:

:D most bocsi, de nagyon kinevettelek! Leírod az elméletedet, de semmilyen szellemi háttered nincs hozzá. Nem ismered a történelmet, a japán kultúrát, vagy éppen a Japán-Kína szembenállását és a gyűlölködés kiváltó okait. Ez persze nem menti fel azokat akik elkövettek valamit, de úgy ítélkezni felettük, hogy nem ismered a történelmi, kulturális hátterüket véleményem szerint nagyfokú negligencia részedről. De persze ezt már megszoktam :) nem te vagy az első aki ezen az oldalon úgy nyilatkozik, hogy nincs a háttérben tudása. Ezt most nem személyeskedésből mondtam! Én is csináltam már ilyet és égett is a pofám utána. Szóval röviden: ahhoz szólj hozzá, amiről van tudásod, ennek ellenére véleményed lehet, csak ne lepődj meg, ha megtámadják! Písz!

2013. aug. 15. 14:54
 29/42 anonim ***** válasza:
Nem lepődöm meg, mert megtámadják a véleményem. Hát istenem. Nekem nem ég a pofám, mert nem érdekel a japán kultúra, és számomra semmilyen magasabb eszme nem lehet indoklás ezekre a tettekre. Mellesleg nem tévedtem nagyot, mikor azt állítottam, hogy nekik az emberi élet kevesebbet ér, és más besorolás alá esik, mint az európaiaknak. Az hogy ők becsületnek hívják ezt a nézetet valóban nem tudtam. Kb. ennyi volt a tudatlanságom. Problem?
2013. aug. 15. 14:57
 30/42 anonim ***** válasza:

becstelenség kapituálni, inkább haljon meg az ember valami hülye célért

Ezen mit nem lehet érteni? A hozzájuk kerülő katonai hadifoglyokat, akik megadták magukat kinyírták, mert az ő értékrendjük szerint becstelenség, ha az ember megadja magát, mint azt a 68-as is leírta.

2013. aug. 15. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!