w3dzz válasza:
Helyesbítenék Dr Nagy!
Az angol hírszerzés nem megfejtette az enigma működését,hanem lopott egyet,és az alapján jöttek rá a kulcsolási módra.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
A jelen vitában tökmindegy, hogyan jöttek rá az angolok az Enigma kódjaira. Itt most arról cserélünk eszmét, hogy még a saját nagyvárosuk, Coventry több tízezer lakosának az élete sem számított.
======================================
A drága jó Churchill már az I. VH-ban vágóhídra küldött egy csomó ausztrál katonát, akiket a Török Birodalom legjobban megerődített helyére, Gallipoliba küldött.
Jaja Churchill meg Galipoli szegény új-zélandiakat meg ausztrálok odaküldte Galipolihoz, úgy képzeld el van a partszakasz és van a töltést mögötte az emberek fedezékben lövöldöznek mögöttük egy sorral akik félősebbek, mögöttük akiknek már végtagok hiányoznak, mögöttük az emberi belekből és vérből való leves aztán a tenger a roncsok és akik már oszlásnak indultak még a partraszállások.
Na mind1, amúgy ezekről a tettekről annyit, akiket ebből az egységből az amcsik fogtak el, a kutatásaikért egyből elengedtek (az amcsik Vietnamban módszeresen vetették be, az itt tanultakat, bár amilyen állat népség, lombirtó vegyszert emberekre szórt, napalmot meg lombirtásra) az oroszok előbb elvitték őket munkatáborba, de azért kellett nekik is az infó azt hazamentek. Meg jogilag alapvetően megoldogatták a japók szóval törvényesen ezek nem is bűnök.
Gallipoliról még annyit, hogy az vol az első vár Európában, aamit a törökök elfoglaltak 1354-ben. Nemcsak stratégiai, hanem szimbolikus jelentősége volt a törökök számára. Védelmében tűnt ki Kemal Atatürk.
....
A *katonai* gázhasználatról a II. VH. európai frontjain.
Csak a lengyelek vetettek be mérgesgázt Varsó védelmében 1939 szeptemberében a németek ellen, amikor már az oroszok is hátbatámadták őket.
Itt nem Churchillről meg Európáról van szó, hanem Japánról. Mégpedig Japán szerintem olyan mocskos, undorító dolgokat követett el, mint kevés európai ország ld. a fent említett 731-es egység, a biofegyverek bevetése, és Nanking meggyalázása. Példátlan középkori brutalitást tanusítottak, amit a mai napig nem ismernek el. A két bomba miatt jó a marketingjük, elő tudják adni a szegény japán álcát, csak sokan azt is elfelejtik, hogy a japánok nem tervezték ám feladni a háborút, az USA-nak faluról falura kellett volna menni ha be akarja venni Japánt, ami sokkal több és durvább áldozatot követelt volna, mint a 2 bomba. Ott nem úgy volt, mint Drezdánál, hogy tárt karokkal várták az ellenséget, az ottani civilek az életük árán is megvédték volna a településeket, ami mind amcsi mind japán részről jó sok áldozatot követelt volna.
A többi ország sem szent, az USA jó pénzért megvette a 731es blokk adatait, és megtette az ottani kutatókat gyógyszergyár igazgatóvá, de engem Japán különös kegyetlensége és önsajnáltatása különösen taszít.
Itt nem Churchillről meg Európáról van szó, hanem Japánról. Mégpedig Japán szerintem olyan mocskos, undorító dolgokat követett el, mint kevés európai ország ld. a fent említett 731-es egység, a biofegyverek bevetése, és Nanking meggyalázása. Példátlan középkori brutalitást tanusítottak, amit a mai napig nem ismernek el.
"A két bomba miatt jó a marketingjük, elő tudják adni a szegény japán álcát, csak sokan azt is elfelejtik, hogy a japánok nem tervezték ám feladni a háborút"
Maradjunk annyiban, hogy ez egy hipotézis.
"az USA-nak faluról falura kellett volna menni ha be akarja venni Japánt, ami sokkal több és durvább áldozatot követelt volna, mint a 2 bomba."
Álljunk meg egy szóra!
Szerinted akkor tök jogos volt atombombát dobni civilekre: gyerekekre, nőkre, öregekre? Tök jogos és indokolt százezrek lemészárlása?
És még te vádolod brutalitással a japcsikat?
Ha a rokonaid éltek volna Hirosimában, akkor is ugyanezt mondanád?
"Japán különös kegyetlensége és önsajnáltatása különösen taszít"
Én ugyanígy vagyok az amcsi, brit, francia, zsidó kvartettel.
Akkor mondj légy szíves egy elfogadható alternatívát az atombomba kiváltására. Japán nem akart kapitulálni, a civil lakosság hajlandó volt az élete feláldozásával védeni az országot, sokan öngyilkosak lettek, mikor megtudták, hogy Japán megadta magát. Ilyen helyzettel mit lehet kezdeni? Talán faluról falura gyilkolva haladni jobb?
A személyeskedésbe nem megyek bele, én is megkérdezhetném ugyanezt, 'ha a te rokonaidat boncolták volna élve, vagy oltják be tífusszal, akkor is így védenéd őket?'
Szerintem a japánok brutalitása és fanatizmusa bőven túlmegy azon, ami európai ésszel felfogható. Ott tudomásom szerint a hadifoglyoknak esélyük sem volt a túlélésre, mert aki megadja magát, az a szemükben egy senki.
Lehet azon vitatkozni, hogy ez jó vagy rossz hozzáállás, csak ne akarják már nekem bemagyarázni, hogy ők a szegény ártatlan áldozatok, akik csak haverkodni akartak a kínaiakkal.
kispalikee:
Egy tömegpusztító fegyver bevetésére nem lehet elegendő az az ok, amit te leírtál. Meg kell jegyeznem, hogy még az USA vezetése sem tudta pontosan mekkora károkat fog okozni a bomba. Nyilvánvalóan ki tudták számolni a rombolás nagyságát, de az emberi életekben, egészségben tett kárt semmilyen emberi elme, sem szuperszámítógép nem képes kiszámolni. Mind a mai napig érezhető a két atombomba hatása egész Japánban. Láb, szem, kar nélküli csecsemők, leukémia (igen pajtikám ezt a betegséget az atomfegyverek előtt nem ismerték!) rengeteg rákos megbetegedés. Nem mentem a japánokat, mert amiket elkövettek, azok valóban szörnyűséges dolgok voltak. DE! USA nem szívjóságból dobta le az atomot! Hanem, hogy elrettentse Japánt és megadásra kényszerítse, továbbá, hogy villogjon a Szovjetunió előtt! (nekünk ilyenünk is van, szóval ne pattogjatok!) Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy míg Németország valamikor májusban kapitulált, Japán még további három-négy hónapig kihúzta egyedül!!! Igaz, hogy faluról-falura kellett volna elfoglalni az országot, de úgy vélem, hogy több százezer ember főként civilek életének a kioltása nem a megfelelő lépés volt az USA részéről! Ezt nem lehet magyarázni semmivel és arra is figyelni kéne, hogy USA számára azóta is nagyon érzékeny ez a téma!
Nyilvánvalóan az USA nem azért dobta le, mert sajnálta szegény japán civileket, hanem már akkor elkezdődött a deterrance politikája. Csakhogy ha lemészárolja a civileket, az sem lett volna sokkal jobb lépés, ha csak Japán szempontját nézzük. Na meg jó sok amcsi katona meghalt volna, és még elhúzódott volna a dolog jópár hónapig, mire azokat a szigeteket beveszik.
Azt meg nem értem, mire írtad, hogy kihúzta 3-4 hónapig egyedül, ez természetes, a japánok a legfanatikusabb nép az összes közül. Náluk az emberi élet szinte semmit nem számít, az ország érdeke az mindenek fölött áll. Mint írtam, efölött nem óhajtok ítélkezni, nem tudom, hogy ez jó-e vagy rossz, afölött viszont igenis ítélkezek, hogy áldozatnak tettetik magukat, miközben talán ők voltak a legkegyetlenebb gyilkosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!