Ha te lennél a miniszterelnök vagy a honvédelmi miniszter, akkor visszavezetnéd a sorkatonaságot és miért?
Vissza, több okból is:
1. Ne legyünk védtelenek
2. Katasztrófahelyzetben legyen kit kivezényelni
3. A fiatalok fegyelemre nevelése céljából
"1. Ne legyünk védtelenek "
Arra ez kevés. A sorkatonaság csak egy alapot ad, hogy ne nulláról kelljen kezdeni a képzést háború idején. Ha megtámadnak, előbb érnek ide a NATO csapatok, minthogy kivezényeld a képzés alatt álló harcra alkalmatlan sorkatonákat, vagy behívd a harcra alkalmatlan, sorkatonaságon átesetteket.
"2. Katasztrófahelyzetben legyen kit kivezényelni"
Katasztrófavédelem? Olcsóbb, hatékonyabb. Csak meg kellene erősíteni.
"3. A fiatalok fegyelemre nevelése céljából"
Amire teljesen alkalmatlan.
A mai hivatásos Honvédség egy ekkora haderő fenntartásához szükséges összeg 30-35 % -ból vegetál. Tehát meg kellene háromszorozni a védelmi költségvetésünket a hadsereg gatyába rázásához. A sorkötelezettség visszaállítása csak akkor értelmes gondolat, ha a sorállományt rendesen kiképzik és felszerelik. Ez azonban töménytelen pénzbe kerülne, minimum a mai 5-7 -szeresére kéne emelni a katonai költségvetésünket.
Ma 14 aktív tankunk van, plusz néhány tucat raktáron, de ezek is bakasütőnek való, elavult T-72 típusúak.
Nem, mert csak felesleges pénzkidobás.
G.
Nem. Mert csak pocséklás és akire kedve ellenére ráerőltetik ezt a szar baromságot abból soha nem lesz jó katona.
Én mindig is a hadkötelezettség ellen voltam/vagyok. Én úgy gondolom hogy: NEVELNI NEM SORKATONASÁGGAL KELL!!
Szerintem a katonaságnak egy foglalkozásnak kellene lennie nem egy nevelőeszköznek. Ráadásul semmi nevelő hatása sincs csak felesleges népnyomorítás, népsanyargatás.
#8-as válaszoló!!
A helyedben elbújnék mert egy közveszélyes pszichopata vagy!! Idióta -.-
8-as válaszolóval teljes mértékben egyetértek!!!
Egy igazi bátor, hazafias ember vagy! Ilyen emberekre van szüksége Magyarországnak! 🇭🇺
Minden jót kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!