Ha kitörne egyik napról a másikra egy háború, mi történne?
"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel."
Albert Einstein
"Ha kitörne valami háború
a magam részéről inkább a s.ggem félteném,
hiszen a lelkem
köszöni szépen,
jól van."
(Hiperkarma zenekar)
:D
Ha csak helyi háború lenne, akkor a gazdagok (meg akinek autója van) nagy része el próbálná hagyni az országot. Mint a lemmingek, úgy indulna meg a másik irányba a tömeg. Még jó, hogy a másik országoknak semmi szükségük nem lenne ezekre az embertömegekre, így nem engednék át a többséget (csak azt, aki lefizeti őket ezért).
A többinél meg beindulna a pánik. Mindenki rohanna a boltba kaját meg egyebeket szerezni, egymást marnák, rugdalnák, ismerős ismerőstől lopna, stb. Megindulnának a hiánák is, és kihasználnák ezt a lehetőséget is.
Bajban mutatkozik meg nem csak a barát, hanem az is, hogy ki mennyire ember és ki mennyire civilizált.
A többség bizony nem lenne az. Nézzünk csak meg pár felvételt, mikor kitör a pánik mondjuk egy sportmérkőzésen vagy hasonló. Mint a birkák megindulnak, és nem néznek semmit. Az emberek többsége - a látszat ellenére - még mindig majom.
Szóval szerintem szép lenne. :)
A szerencse az lennne a szerencsétlenségben, hogy ilyenkor statáriumot szoktak hirdetni. Tehát a pánikot visszafognák, és a megvadult birkanyájat erőszakkal visszaterelnék a rendes kerékvágásba - általában karhatalmi erővel.
Világháború esetén nem valószínű, hogy ezen kellene gondolkodni. Inkább el kellene kezdeni megismerkedni a kőbunkó gyártásának mikéntjével. ;)
Rajtam nemhatol át az atombomba mert kivagyok gyúrva mint állat:D
Amugy nagypapám sokat mesélt a világháborúról ,hogy oroszországban -20,-30 fokos hidegben szolgálni avagy a 40,45 fokba pár deci vizzel:(De még él 90 éves és mindent túlélt.Aztmondta hogy százezreket látott holtan.Durci.Mesélhetném még.Tehát nemtudom milenne dee én kiváncsi lennék rá de azért mégse.ÉRtitek?:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!