Mondjuk a pénz adott, szinte korlátlan mennyiségben. Ti milyen eszközöket vásárolnátok a Honvédségnek? Lenne esély egy világviszonylatú elithadseregre?
Harckocsik mondjuk Leo 2, 24 elég is lenne két harckocsi osztályba, meg tartaléknak még ugyan ennyi. Harci helikopterek mondjuk Black Hawk vagy Mi-171-esek, melyek a polgári védelemben is megállják a helyüket Kézi fegyverek új beszerzése és/vagy modernizálása. Szerintem az AK-74-eseink kiválók azokat lehetne modernizálni. Repülőgépeknél szerintem is jók a Gripennek. Mondjuk 24 db elég is lenne. Ezen felül gépesített rakétásokban gondolkodnék M270 MLRS-ből mondjuk egy ezrednyi elég is lenne. Ezen kívül megfelelő légvédelem kiépítésében, és a hadseregnek megfelelő logisztikai és informatikai háttér biztosítás, ha lúd legyen kövér. A gyalogságnak Rába szállító járműveket, és Komondor páncélozott harcjármű-t, hogy a magyar vállalkozók sikerét is elősegítsük.
A folyami flottilát én nem szüntetném meg. A polgári védelemnek elég lenne. Atom meg minek? Hogy utána hallgassuk az EU és ENSZ nyafogását? Inkább azt a pénzt én fejlesztésekre költeném, mondjuk a drón technológiában vagy a robotikában. Az a jövő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!