Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mondjuk a pénz adott, szinte...

Mondjuk a pénz adott, szinte korlátlan mennyiségben. Ti milyen eszközöket vásárolnátok a Honvédségnek? Lenne esély egy világviszonylatú elithadseregre?

Figyelt kérdés
Tudom volt már ilyen kérdés, de az már elég régi. Ti miket vennétek a Honvédségnek? Lenne rá esély hogy egy elismert, hihetetlen erejű és képességű hadseregünk legyen valaha is? Írjátok le hogy milyen fegyvereket, felszerelést, járműveket, stb. vásárolnátok! A pénz nem akadály! Én biztosan amerikai technikát vásárolnék, ami a világ legerősebb hadseregének jó, az itt sem vallhat kudarcot. Járművekből amerikai tankokat, HMMWV-ket, a németektől Mercedes UNIMOG-okat és Mercedes G katonai terepjárókat vásárolnék. A többi szállító és tehergépjárműre pedig a RÁBA kapna megbízást. A Gripenekből még vennék egy tucatot, nem kell ide jobb, mert így is mire felszállnak, a légtérsértő gép már a határon túl van.. Esetleg vennék egy tucat amerikai vadászgépet pl. a NATO, vagy egyéb feladataink ellátására. Harcihelik szintén amerikából jönnének.

2013. jún. 27. 18:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Harckocsik mondjuk Leo 2, 24 elég is lenne két harckocsi osztályba, meg tartaléknak még ugyan ennyi. Harci helikopterek mondjuk Black Hawk vagy Mi-171-esek, melyek a polgári védelemben is megállják a helyüket Kézi fegyverek új beszerzése és/vagy modernizálása. Szerintem az AK-74-eseink kiválók azokat lehetne modernizálni. Repülőgépeknél szerintem is jók a Gripennek. Mondjuk 24 db elég is lenne. Ezen felül gépesített rakétásokban gondolkodnék M270 MLRS-ből mondjuk egy ezrednyi elég is lenne. Ezen kívül megfelelő légvédelem kiépítésében, és a hadseregnek megfelelő logisztikai és informatikai háttér biztosítás, ha lúd legyen kövér. A gyalogságnak Rába szállító járműveket, és Komondor páncélozott harcjármű-t, hogy a magyar vállalkozók sikerét is elősegítsük.

A folyami flottilát én nem szüntetném meg. A polgári védelemnek elég lenne. Atom meg minek? Hogy utána hallgassuk az EU és ENSZ nyafogását? Inkább azt a pénzt én fejlesztésekre költeném, mondjuk a drón technológiában vagy a robotikában. Az a jövő.

2013. jún. 28. 13:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Én például házat vennék a csöveseknek.
2013. jún. 28. 14:43
 13/16 anonim ***** válasza:
A ház az utcai harc elengedhetetlen része...
2013. júl. 12. 21:02
 14/16 anonim ***** válasza:
A prioritásokra próbáltam rávilágítani :)
2013. júl. 12. 23:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Az USA technika mellé vennék a legjobb élenjáró orosz és kínai technikából, hogy a magyar honvédek azokat is ismerjék. Fejleszteném/sok pénzzel támogatnám olyanok kiképzését, akik hazai gyártású fegyvereket fejlesztenének (a magyar kreativitás híres). A legjobb mesterlövészfegyverekből is vásárolnék bőven a repülőkön, harci járműveken stb. túl. A hadsereget kiképzett emberekkel felduzzasztanám akkorára /vonzóvá téve a pályát), hogy szüksége esetén minden katonailag minden elvett terület megszállható legyen. Ennek megfelelően kell a polgári közigazgatásban dolgozókat is képezni. Ott is kell annyi tartalék, aki alkalmas a visszavett területek irányítására. Mind a hét új országrész élén kezdetben egy katonai és egy polgári kormányzó állna. Megvenném (visszavenném) Fiume (Rijeka) városát, mivel az a magyar Szent Korona része, és ott állomásozna az újonnan felállítandó tengerészetünk. Hajókat, tengeralattjárókat vennék. A hadsereget és a polgári közigazgatást arra készíteném fel, hogy álljon készen -akár fegyveresen is- az elcsatolt területek visszaszerzésére. A magyar nemzetközi közjogászi gárda hazafiatlan tagjaitól(kb. 95%-uk) elvenném az állampolgárságot (tvmódosítás), és kitoloncolnám őket, de csak miután egy új, hazafias nemzetközi jogászi gárdát kineveltek. Az NKE-ről eltávolítanám az alkalmatlan (és a hazafiatlan) oktatókat. Mindenkinek kötelezővé tenném az edzést (izomépítés, kettlebell, cardio, lövészet alapjai, katonai kiképzés - ezek az ÁKK-n is, a hallgatóknak (férfiknak és nőknek) is). A négy kar hallgatóit a gólyatáborban összezárnám egy túlélőtáborba, hogy ne lenézzék egymást, hanem tényleg megtanulják az együttműködést. Minden félévben lenne ilyen a közös gyakorlaton túl. Árvíz stb. esetén is kivezényelném őket segítségnyújtásra. rengeteg pénzt fordítanék az elhárítás és a külföldi hírszerzésünk fejlesztésére. IQ alapúnak kell maradni itt, nem gépies infókra hagyatkozni. Csak a tökéletes fizikai, pszichikai, és mentális állapotban lévők maradhatnának. Akik vannak a területen nagy öregek, meg kellene hallgatni a tanácsaikat.
2016. febr. 21. 08:16
 16/16 anonim ***** válasza:
12: A csöveseknek nem ház kell (úgyis csak elcsesznék), hanem egy szállás, ahová bezárják őket. Olcsó állami bérlakást a fiataloknak kellene adni, és azoknak, akiknek nincs, de életmódjukkal és munkájukkal kiérdemlik (tudják fizetni a nem túl magas havidíjat).
2016. febr. 21. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!