Ki gyozne haboruban? Franciaorszag vagy Japan?
Hogy győzhetne már Japán?
Atombomba ellen mit tud tenni?
"Aki lepontozott azért, mert szerintem Japán nem tudna mit tenni az atombomba ellen, az legyen szíves adjon egy érdemleges választ."
Én nem pontoztam, de az atomfegyver nem jelent igazán ütőerőt, mivel nem vethető be. Amerika csak azért merte bevetni Japán ellen, mert az egész világon csak neki volt ilyen. Koreában már ismét hagyományos fegyverekkel kellett harcolni az észak-koreai, kínai (és orosz) csapatokkal szemben.
Egyébként Japán is képes lenne atombombát gyártani, a világ nukleáris iparát tekintve a 3.-4. helyen van, bár Fukusima miatt valószínű hanyatlásnak indul.
És mellesleg Amerika sem azért számít katonai szuperhatalomnak, mert olyan rengeteg nukleáris fegyvere van.
És Kína is rohamtempóban fejleszti a haditengerészetét, annak ellenére, hogy néhány atombombával is könnyen legyőzné szomszédjait, ha a dél-kínai tengeri, kelet-kínai tengeri területi viták miatt háború törne ki.
"atombomba előállításához sokkal nagyobb mértékben dúsított uránra van szükség, amit nem biztos hogy Japán elő tud állítani"
Nem azonnal, de Japán high-tech ország magasan fejlett kultúrával, ez biztosan nem fogna ki rajtuk. Még a pakik is megoldották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!