Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyi a legkisseb zsold,...

Mennyi a legkisseb zsold, amit egy francia idegenlégiós kaphat?

Figyelt kérdés

Bő három év múlva mennék ki, és első ok a kaladvágy, meg a kíváncsiság, de masszív második helyezett a pénz is. Három év alatt ez persze változhat, de úgy nagy vonalakban azért iránymutatásnak jó lenne. Tegyük fel, hogy olyan regimentben szolgálok végig közkatonaként, mondjuk raktárt őrzök öt évig (Tudom, hogy a légiósokat nem arra tartják, de ezzel a veszéjességi pótlék hiányát akartam érzékeltetni :) Ha az első öt év után összejön ebből egy saját házra vagy lakásra való, akkor az nagyon sokat dobna a terveimen (inkább ez mint 40 év hitel...)

Köszönöm a válaszokat.

2013. jún. 4. 23:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Igen ez is egy szempont.

Ugyanakkor ez a Magyar hadseregnél sincsen másképpen.

Mióta nincs kötelező sorkatonaság, csak hivatásos, azóta igencsak megcsappant a szabad helyek száma. Azokra a helyekre meg igen nagy a túljelentkezés. Hiszen soha nem szűnik meg (más kérdés, hogy a mienk szerintem már 89-ben megszűnt és ma is csak azért van meg, mert remek pénznyelőforrás). Oda azt hiszem 3-4 szeres a túljelentkezés. Ráadásul protekciósok előnyben…

Ott kint legalább nem ismer senki senkit, így legalább ez a tényező kiesett, hogy valami giliszta elfoglalja a helyet, mert ismer egy őrmestert jó magasan.

Amúgy 18 vagyok, nulladik évfolyamon járok ezért a késés. Valóban sokat néztem utána a légiónak, bár jelen kérdésből is látod, hogy még nem vagyok tisztában mindennel. Sok jelentkező interneten keringő írásával futottam össze, így azért kb be lehet határolni a követelményeket.

Amúgy Te nagyon tájékozott vagy a témában. Szabad megkérdeznem, hogy jelentkeztél, vagy esetleg szolgáltál is ott?

2013. jún. 6. 21:32
 12/24 anonim ***** válasza:
Jo nagy baromsagot irsz,egyreszt itthon nem csak hivatasos,hanem szerzodeses katonasag is van, es hivatasosra is be lehet jutni protekcio nelkul, csak fizikailag, es fejben is ott kell lenni.
2013. jún. 7. 13:51
 13/24 A kérdező kommentje:
Ez a lenyegen semmit nem valtoztat. Ha jol enlekszem a teljes letszama a hadseregnek 28 ezer fo, tisztekkel, es minden aktakukaccal egyut. Ebbol kb 6000 fo az, akit, ha hivank, akkor mennek harcolni. Radbizom, hogy ez a letszam mire eleg, szereny velemenyem szerint egy katonai paradet szepen le lehetne zavarni veluk, masra nem nagyon jo :S
2013. jún. 8. 10:36
 14/24 anonim ***** válasza:
Szerintem erleld meg magadban ezt a dolgot, mert erosen felreertelmezel dolgokat.
2013. jún. 8. 10:41
 15/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Kérlek ne haragudj a válaszolókra. Aki tapasztalt a hadászat területén azok nagyrészt olyanok mint a foci szurkolók. Csak az jó amit a saját csapatuk csinál, bárki másképp vélekedik az szar szemét szar alak.

Én is a légióba készülök ha gondolod privátban beszélhetnénk a dologról mivel már egy ideje én is tájékozódom a légióval kapcsolatban.

Felvettem a kapcsolatok olyan magyar katonákkal akik szolgáltak a francia, spanyol légióban és olyanokkal akiket a mosad képzet ki.

az én tervem hogy majd itthon folytassam a katonai karrieremet a magyar katonai nemzetbiztonsági szolgálatnál és a különleges haderőknél mint kiképző tiszt.

Bocsánat a helyesírásért de tabról csak ennyire futja :D

2013. nov. 6. 19:34
 16/24 anonim ***** válasza:
34%
Na ezt jó olvasni, micsoda karrierre vágynak a fiatalok és micsoda önbizalom. Az már csak úgy megy, hogy az embert felveszik a Légióba, majd pár évet lehúzva, esetleg hazajön őrmesterként - amiből csak Magyarországon százával találni - és ő képzi ki a különleges alakulatokat. Egészséges önbizalom, fantasztikus jövőkép egy "hadászathoz értő" fiataltól, aki régóta készül a Légióba, de a spanyol légiós haverok - ahova csak "hispánokat" vesznek fel - felkutatásánál tovább nem jutott.
2013. nov. 6. 22:40
 17/24 anonim ***** válasza:
40%

De bizony hogy tovább jutott!

És ha csak őrmester is lesz mikor hazajön sokkal képzettebb mint a honvédség őrmesterei.

Mivel a magyar különleges erők akikről azt mondják hogy elit nincsenek kiképezve dzsungel és magashegyi harcokra szükség van olyanokra akik ki vannak képezve erre is.

A légióban kiképzik a katonákat ilyen terepre is így hát egyenes út ahhoz hogy kiképzők lehessenek a légiót megjárt katonák.

2013. nov. 19. 14:59
 18/24 anonim ***** válasza:

"nincsenek kiképezve dzsungel és magashegyi harcokra szükség van olyanokra akik ki vannak képezve erre is."

És mi okból legyenek kiképezve dzsungelharcokra? Melyik országot vettük tervbe, Brazíliát vagy Kongót?

Hozzászólásom lényege az volt, hogy TE nem jutsz tovább állítólagos spanyol légiós (lol) ismerősök megkérdezésénél.

2013. nov. 21. 09:10
 19/24 zsoltiiiiiiiiii válasza:

Megkésve, de én is olvastam ezt a kérdést és kifejtését. Hát ennyi negatív véleményező után cska annyit mondok, hogy köszönd meg nekik a biztatást mert ha sikerül bejutnod akkor az ő érdemük is elsz mert azt modnták nem tudod emgcsinálni, és az egy plusz motiváció.;) Nekem is terveimbe van egyébként a légió, tapasztalat, világlátást és gyerek kori álom valóra váltása céljából. Egyébként igen igaza van annak aki azt mondta, hogy aki a légióba őrmester azért az tud valamit, mert a légióba vannak oylan közlegények akik jobbak mint itt egy őrmester. Nem szidni akarom a honvédséget, de már a jó fizikumú katona aránya az 30% rengetegen elvannak híva és társai. Természetesen itt is vannak nagoyn jó katonák, de vegyünk egy arányt egy székely kiment és 200 jelentkezőből 21 lett akit felvettek a légióba ( és egy még a felvétel pillanatába meggondolta magát ) 20 légiós lett. De azt is hozzá tette, hogy SOK oylan volt aki már azért haza ment, mert ráordított egy kiképző tiszt de volt aki azt unta meg hogy mielőtt elkezdődik a kiképzés az előz egy orvosi és pszihológiai vizsgálatok vanank és közbe kertészkedés, konyhai szolgálat és társai vannak. Na meg aki szerin 15-20 millió nem szép összeg az nem tudom mit dolgozik de érdekelne és az is hogy mennyit keres. Van akie gész életében dolgozik és van egy kis megtakarított pénze ami nem éri el az 1 milliót sem. Édes anyám egyedül nevel engem és 2 testvérem és hitelekkel meg társaival egész életében dolgozott és nincs meg az 1 millió forint a számláján. És végszónak én is nagyjából 2 év múlva szeretnék ki menni. Én adok egy jó tanácsot is az oltogatás mellé, a franciát meg az angolt keményen tanulni kell. Mert bent 1 hónap alatt kéne megtanulnod a franciát úgy hogy nem is az anya nyelveden hanem angolul.

"Volontaire pour la légion" ezt a mondatot kell egyébként elmondanod a jelentkezési irodába majd.:) Sok sikert!

2014. okt. 26. 10:40
 20/24 anonim válasza:
Nos 2018 van. A kérdező 2013-ban tette fel a kérdését. Eltelt lassan 5 év. Ahogyan írta, 2016 körül vághatott neki a légiónak. Kíváncsi vagyok, tényleg kijött-e?!
2018. jún. 26. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!