Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Önvédelmi éles lőfegyvert...

Önvédelmi éles lőfegyvert szeretnék mik a tartásra és viselésre vonatkozó szabályok?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs rendesen sehol megfogalmazva, ha már megvan a tartási engedély akkor töltött állapotban magamnál tarthatóm? Milyen időközönként kell pszichológiai vizsgálatra mennem? Köztisztviselő vagyok a munkahelyi pszichológia megfelel a lőfegyver tartáshoz?
2013. máj. 27. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak szeretnél... De 100%, hogy olyanod nem lesz, mert önvédelemből éles lőfegyvert csak az viselhet aki bizonyítja, hogy élete közvetlen veszélyben van és máshogy nem védhető meg, ilyen civil ember meg kb nincs az országban, mert abszulút irreális, hogy neked lövöldözni kell, de a redőrség mégsincs bevonva a mindennapjaidba.
2013. máj. 27. 22:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

sportlövészetre szerezhetsz fegyvert hosszú procedúra után. De viselésre nem kapsz engedélyt, ergó nem viheted magaddal megtöltve az oldaladon.

gázfegyvert vehetsz és viselhetsz ha igényelsz engedélyt. (párezer Ft)

2013. máj. 27. 22:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Viselési engedélyt nem lehet rá szerezni.

Lehet trükközni vadászfegyverekkel ,sportfegyverekkel és azokat tarthatod otthon.Tehát van kiskapu.

Vagy egy gumilövedékes fegyvert veszel , szemet ki lehet vele lőni.

2013. máj. 27. 23:00
 4/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Élesre a tartási megszerzésénél elakad a dolog, 99%-ban.

Gázra tartási nem kell, viselésre (rejtve, a ruházaton belül) ahogy írják, pár ezer forintért adnak.

A gumisra sem kell tartási, de viselésit nem adnak rá, tehát portavédelemre alkalmas. A "csak szemet kilőni jó"-val vitatkoznék, a Keserű-féle nagygumisok 5-6 méterről nekivernek a falnak.

A vadászfegyver (még) tartható otthon, de a sportcélú, talán a bolond patikusgyerek lebukása óta azt hiszem már nem, de valaki megmondja, aki naprakészebb a témában.

2013. máj. 28. 06:43
 5/7 A kérdező kommentje:
El tudom intézni a tartási engedélyt mint írtam köztisztviselő vagyok nem kell indokolnom miért akarom tartani a többi kérdésemre vártam volna a választ.
2013. máj. 28. 09:33
 6/7 doboszoli ***** válasza:
100%
Sok sikert!
2013. máj. 28. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megvan a tartási engedélyed(sportcélra még csak-csak, de önvédelemre gyakorlatilag kizárt), akkor otthon tarthatsz fegyvert, viszont az utcán nem hordhatod magadnál, nem viselheted.

40 éves kor alatt 5 évente orvosi és pszichológiai vizsgálaton kell részt venni, 40-60 év között orvosi vizsgálaton 2, pszichológiai vizsgálaton 4 évente, 60 év fölött orvosi vizsgálaton évente, pszichológiai vizsgálaton 2 évente.

A munkahelyi pszichológia nem felel meg a lőfegyver tartáshoz. Annál sokkal szigorúbb és többrétűbb vizsgálaton kell átesni.

2013. máj. 29. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!