Ha a kollégiumtól annyira minden bajom lett hogy 4 nap múlva ott hagytam, akkor a katonaságot felejtsem is el?
nem baszhattak? he?
légióhoz nem árt szerintem franciául tudni, amúgy meg jah ha nem bírod a nyomást, akkor mit akarnál katonaként?
INkeb szerez egy xboxot azon anyit "katonáskdhatsz amenyit akarsz"
Ot a mozgástered 0 lene az igati hadseregben.
Én történetesen voltam a légióban pár évig. Nem lehet egyértelmű választ adni. A bezártság mindenképpen nagyfokú, civil ruhában jó esetben csak hétvégén hagyhatod el a laktanyát, de pl. századszolgálatos héten még akkor sem, hajnalig mosogathatsz a tiszti konyhán vagy 24 órás őrszolgálaton vagy. Heteket kell eltöltened terepgyakorlatokon, igen puritán életkörülmények között. Az életed csaknem minden mozzanata korlátozott, nem vehetsz csak úgy fel egy pulcsit ha fázol, nem kajálhatsz csak úgy amikor éhes vagy, nem pihenhetsz ha fáradt vagy és nem feküdhetsz az ágyikódban tévét nézve ha taknyos vagy. Hosszú hónapokig kell külföldön dolgozz, sok esetben a civilizációtól teljesen távoli területeken, és ez esetben senki mással nem találkozol csak a szakasztársaiddal. Mindemellett a feletteseid folyamatosan ellenőriznek és kőkeményen legyaláznak ha valamit elcseszel vagy nem teljesítesz megfelelően. Úgy kell élj, hogy egyfolytában tekintettel légy a társaidra, semmiképp ne okozz nekik hátrányt és segíts rajtuk ha gondban vannak.
Ugyanakkor az még nem feltétlen baj ha zárkózott személyiség vagy, mert nem kötelező lógnod a cimborákkal. A magánéleted és a privát szférád békén hagyják, senkit nem érdekel ha egyedül ücsörögsz a szobádban a szabadidődben. De a szabad mozgás korlátozásával és általánosságban a személyes szabadságod elvesztésével mindenképp számolnod kell. Nem tudom, hogy a Honvédségnél milyenek a körülmények, de gyanítom ott sem sokban különbözik a történet, mert a katonaélet az mindenképp ilyen.
Erre nemigen lehet felkészülni. Lehet a koleszt nem bírod mert hülyékkel vagy körülvéve, de lehet, hogy a seregben meg lesz egy rakás jóbarátod és nagyon jól fogod magad érezni. Persze ha krónikus szocializációs problémáid vannak, inkább ne akarj zárt közösségekhez csatlakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!