Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha a kollégiumtól annyira...

Ha a kollégiumtól annyira minden bajom lett hogy 4 nap múlva ott hagytam, akkor a katonaságot felejtsem is el?

Figyelt kérdés
12-edikes vagyok, nem baszhattak, hanem főként a kevés mozgás volt a bajom ja és a társaságot sem nagyon szeretem. Ezek után már le is mondhatok pl az idegenlégióról:(
2013. máj. 10. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

nem baszhattak? he?

légióhoz nem árt szerintem franciául tudni, amúgy meg jah ha nem bírod a nyomást, akkor mit akarnál katonaként?

2013. máj. 10. 00:33
 2/8 anonim ***** válasza:
61%
Még egy hü.lye, aki bagó pénzért akarja lelövettetni magát egy más ország makacs politikája miatt. Ez az!
2013. máj. 10. 01:06
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

INkeb szerez egy xboxot azon anyit "katonáskdhatsz amenyit akarsz"

Ot a mozgástered 0 lene az igati hadseregben.

2013. máj. 10. 11:19
 4/8 Scannapieco válasza:
100%

Én történetesen voltam a légióban pár évig. Nem lehet egyértelmű választ adni. A bezártság mindenképpen nagyfokú, civil ruhában jó esetben csak hétvégén hagyhatod el a laktanyát, de pl. századszolgálatos héten még akkor sem, hajnalig mosogathatsz a tiszti konyhán vagy 24 órás őrszolgálaton vagy. Heteket kell eltöltened terepgyakorlatokon, igen puritán életkörülmények között. Az életed csaknem minden mozzanata korlátozott, nem vehetsz csak úgy fel egy pulcsit ha fázol, nem kajálhatsz csak úgy amikor éhes vagy, nem pihenhetsz ha fáradt vagy és nem feküdhetsz az ágyikódban tévét nézve ha taknyos vagy. Hosszú hónapokig kell külföldön dolgozz, sok esetben a civilizációtól teljesen távoli területeken, és ez esetben senki mással nem találkozol csak a szakasztársaiddal. Mindemellett a feletteseid folyamatosan ellenőriznek és kőkeményen legyaláznak ha valamit elcseszel vagy nem teljesítesz megfelelően. Úgy kell élj, hogy egyfolytában tekintettel légy a társaidra, semmiképp ne okozz nekik hátrányt és segíts rajtuk ha gondban vannak.

Ugyanakkor az még nem feltétlen baj ha zárkózott személyiség vagy, mert nem kötelező lógnod a cimborákkal. A magánéleted és a privát szférád békén hagyják, senkit nem érdekel ha egyedül ücsörögsz a szobádban a szabadidődben. De a szabad mozgás korlátozásával és általánosságban a személyes szabadságod elvesztésével mindenképp számolnod kell. Nem tudom, hogy a Honvédségnél milyenek a körülmények, de gyanítom ott sem sokban különbözik a történet, mert a katonaélet az mindenképp ilyen.

Erre nemigen lehet felkészülni. Lehet a koleszt nem bírod mert hülyékkel vagy körülvéve, de lehet, hogy a seregben meg lesz egy rakás jóbarátod és nagyon jól fogod magad érezni. Persze ha krónikus szocializációs problémáid vannak, inkább ne akarj zárt közösségekhez csatlakozni.

2013. máj. 10. 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Ketteskének: 1200 euró a kezdő fizetés a francia idegenlégióban (kaja, ruha biztosítva) Annyira nem tartom szar pénznek ezt... Egyébként csak hogy felkészítsem a kérdező pici lelkét: az idegenlégióban szanaszét szívatnak! A mozgással nem lesz bajod, mert annyit fogsz futni, hogy eleged lesz belőle, a társaság meg...testvérem vagy kijössz velük, vagy a legelső tűzharcban hátbalőnek...ez ilyen egyszerű.
2013. máj. 15. 00:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Sok mindent halottam, az idegenlégióról, többek között, azt is, hogy azok a csōcselék gyūlnek össze, akikvagy a rendōrség elöl futnak, vagy egyik ország hadseregének se kellenek. É nszemély szerint nem preferálom azokat az embereket, akik képesek egy másikország, nemzet zsoldoshadseregébe állni, az én szememben ez hazaárulá, hisz lehet, hogy úgy hozza a sors, hogy a saját országod ellen kell harcolnod... A kérdéshez meg annyit, hogy ha nehézségeid vannak, a beilleszkedéssel, egy közösségbe, akkor felejtsd el a hadsereget...
2013. jún. 28. 11:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Nincsenek nagyon nagy nehézségeim a beilleszkedéssel. Csak nem tetszett a kollégiumi élet, pl.: srác meztelenül belefekszik az ágyamba és játszik a farkával miközben a bnőjével telefonál. Most ha rászólok én leszek a rossz, mert a másik szobatársammal is csinálta ezt, és ők ezt természetesnek veszik. Nem vagyok az a nagy haverkodó típus, de vannak haverjaim. Azzal hogy ez hazaárulás e vitatkoznék. Egyrészt Franciaország mikor fogja Magyarországot megtámadni, és ha igen szerinted a légiós magyarok harcolnának a saját hazájuk ellen? Másrészt pedig ha a hadseregre költ az államunk mindenki fel van háborodva hogy jobb helye is lenne annak a pénznek. A légióban ingyen kiképeznek, jó fizetést kapsz, megtanulod a franciát, és sokkal több fegyvert kipróbálhatsz mint a magyar hadseregben, végeredményül pedig hazajöhetsz és egy kiváló katonával bővülhet Magyarország, mind ez az államunknak egy fillérjébe sem kerül. Akkor tehát áruld el nekem hogy szerinted ez miért hazaárulás!
2013. jún. 28. 12:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Ide is leírom, amit neked privátba, hogy a Magyar Honédség, nem fog bevenni, az idegenlégióból. Csak a pénz miatt, ne menj ki, mert egy osztrák bezinkutas 2000 Eurót keres, kezdōfizetéssel, a másik, hogy ha beszolsz egy gyerekenek ott, az gyakorlat közbe fejbelō, a családod, meg annyit fog tudni, hogy véletlen baleset volt... a Légióban semmit nem ér az emberi élet. A menekült, būnözō öszetákolt csōcseléke, akiket franciaország olyan helyekre küld, ahova sajnálja az emberei életét.... Ha mégis kiméz, mert megteheted, 2 dologot gondolj meg, az MHba nem fognak felvenni, nem szeretik, sōt undorodnak a légiósoktól, a fentiekben leírtak miatt, a másik, hogy aki katonának, megy az azt abból, az elhivatottságból teszi, hogy szolgálja a hazáját, nem pedig egy másik országot.
2013. jún. 28. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!