Hadiallapot idején melyek azok a feltételek amelyek fékmentik az embrtz a hadkötelesseg alól?
Hadiállapot esetén csak a tartósan betegeket mentik fel.Legfeljebb a Jehovákat, vagy a harcképteleneket nem viszik ki a harctérre.
A dezertőröket pedig a statáriális bíróság halálra ítéli és agyon lövik.
Fosol, mi? :D Para ez a Korea, szerintem is megdögölhetne az a disznó.
De ha támadás esetén sem mennél védekezni, meg is érdemled a golyót a fejedbe. Én úgy vagyok vele, hogy ha már meg kell halnom, legalább ne szégyelljen a családom.
"A dezertőröket pedig a statáriális bíróság halálra ítéli és agyon lövik."
MICSODA?? még a pedofilokat meg a gyilkosokat sem ölik meg. hát ez jó szar
Harcolni nem mernél, még akkor sem, ha megtámadnák az országot, és - teszem azt - a szemed láttára pisálnának anyád szájába a katonák, de annyira azért kemény vagy, hogy lepontozz, mi? :) Kis hülye.
A védekezés nem politikai kérdés, hanem kötelesség. Támadás esetén sosem fognék fegyvert, de védekezésnél dezertálni... Hány éves vagy, 12? És lány?
És egyáltalán nem biztos, hogy dezertálásért lelőnének, nálunk az akasztás volt divatban.
Nemes György - 12 elbeszélés. Gondolom, nem olvastad. Az egyik novellában arról ír, mit csinált a magyar parancsnok, amikor kint voltak az orosz fronton. Megfogták a hisztiző gyereket, levetkőztették, és addig locsolták vízzel, amíg meg nem halt a hóban. És ezt csak egy kis elégedetlenkedésért kapta (fontos volt a fegyelem). Szerinted mit érdemel az az ember, aki hagyja meghalni a családját, barátait, és inkább elbújik?
Egyébként meg lehet nagy a szád, hogy te aztán nem mész. Ha baj van, és jön a papír, menni kell. Vagy visznek. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!