Ha Kim Jong-un elindítja a 3. világháborút, lehet, hogy Amerika oldalára minket is besoroznak?
Lássuk csak, tegyük fel, én vagyok Kim Jong, és komolyan atomot szeretnék dobni az USA-ra.
Vajon bejelentem előtte az összes lehetséges fórumon, vagy titokban igyekszem előkészíteni?
Ami a koreai félsziget környékén történik azt bátran nevezhetjük helyi konfliktusnak. Akármi is történik majd ott, nem sok esélye van, hogy globális méretűvé nője ki magát.
Ha viszont valóban kitörne egy, a föld országainak jelentős részére kiterjedő konfliktus (vagyis a 3.vh.)..
Nos akkor lennénk igazán bajban :) főleg ha Magyarországhoz közel is kialakulna frontvonal (ne adj isten pl már a határnál vagy a határon belül). Ugyanis a hadseregünk jelen pillanatban képtelen lenne megvédeni az országot, még annyi időre sem, hogy a NATO gyors-reagálású egységei ideérjenek. Ha jól tudom hozzánk legközelebb Olaszországban van NATO légierő bázis, de a reakcióidejük több mint egy hét lenne (még akkor is ha éppen más dolguk nem akad, ami pedig egy világháborúban ritkaság).
Nevetséges az a 25 ezer fő akik most a teljes haderőnket jelentik. Ja és akkor ebből egy részük fel van mentve frontvonal harcból, egy részük nem is harcoló alakulathoz tartozik, tehát a végére marad kb 4ezer fő aki éles helyzetben bevethető.. A technikai felszerelésről meg ne is beszéljünk.. A gépesített lövészdandárjainknak nincsenek harci kiszolgálói sem harci támogatói, légierő használhatatlan, lévén az arzenál nagy része roncs, a működőképes gépek pedig alkalmatlanok a szárazföldi egységek légi-támogatására. Pl a Gripen gépeink gyakorlatilag egyetlen fegyverzete a majd 60 éves AGM-65 rakéták, amik csak közvetlen légi támogatásra alkalmasak és amúgy is max 40 darab áll rendelkezésre..
Summa summarum, ha kitörne egy világháború, Magyarország nagy valószínűséggel még azelőtt elesne, hogy a tartalékosait behívja.. A teljes hadra fogható lakosság besorozása és hadrendbe állítása akkor meg már elképzelhetetlen. Szóval nem kell izgulni, semmiképpen nem leszel katona :)
1.Honvédő háború esetén mindenkit besoroznak,aki harcra foghato,de mivel olyan jelentéktelen a katonai potenciánk,azelőtt elfoglalnák az országot mielőtt be tudnák sorozni az embereket.
2.Kim Jong inkább csak a saját szorakoztatására és a népe elnyomására használja a hadseregét és ezért parádézik.Mindamelett a következő világot érintő háború nagyobb eséllyel lesz biologiai jellegű.akkor meg minek sorozni bárkit is.
3.Az is valoszinűbb,hogy egy globális háboru kirobantója inkább a gazdasági helyzet drasztikus romlása lesz nem pedig egy ország.Ebből kiindulva hamarabb lesz a világban globális forradalom vagy polgárháboru.azt pedig nem országok egymás ellen vivják,hanem társadalmi rétegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!